Actualitate

Tânăr de 22 de ani, tras pe dreapta în toiul nopții pe Moților. Ar fi consumat substanțe interzise

Un tânăr de 22 de ani s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins în trafic sub influența unor substanțe interzise. În total, polițiștii rutieri au aplicat peste 300 de sancțiuni într-o singură noapte.

Acțiune a Poliției Rutiere pe strada Moților. Tânăr testat cu aparatul Drugtest. Foto: IPJ Cluj Acțiune a Poliției Rutiere pe strada Moților. Tânăr testat cu aparatul Drugtest. Foto: IPJ Cluj

 

În noaptea de 1 spre 2 iulie, poliţiștii clujeni, împreună cu jandarmii, au organizat pe raza întregului județ acțiuni cu efective mărite. 


„Rezultatul acțiunilor: 9 infracțiuni flagrante constatate de polițiști la regimul rutier, 309 sancțiuni contravenționale aplicate, în valoare totală de 145.055 de lei, dintre care 231 pentru abateri de la normele rutiere. S-a acționat atât pe linia menținerii siguranței comunității, și anume în vederea prevenirii faptelor cu violență, antisociale din segmentul stradal, cât și pentru siguranța traficului rutier, polițiștii rutieri efectuând controale pentru depistarea și tragerea la răspundere a conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului, a substanțelor psihoactive sau a celor care încalcă alte prevederi legale. În acest context au fost constatate numeroase abateri de la normele legale, fiind aplicate 309 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 145.055 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Cluj.

Potrivit sursei citat, în urma filtrelor și controalelor rutiere au fost constatate 9 infracțiuni rutiere și reținute în vederea suspendării sau anulării 32 de permise de conducere. Din totalul sancțiunilor contravenționale aplicate, 231 au reprezentat încălcări ale normelor rutiere.


„Polițiștii Serviciului Rutier au depistat la data de 2 iulie, în jurul orei 02.10, un tânăr de 22 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism pe strada Moților, din municipiul Cluj-Napoca, după ce ar fi consumat substanțe interzise. În urma testării cu aparatul Drugtest a fost indicată o valoare pozitivă, tânărul fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice. Un alt tânăr, de 26 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care se deplasa cu un motociclu a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier Cluj în jurul orei 23.00, pe strada Calea Mănăștur, neavând permis de conducere. În ambele situații au fost demarate cercetări de către polițiști”, arată oamenii legii, care mai spun că, în total, în cadrul acțiunii, au fost legitimate la nivelul județului peste 820 de persoane și verificate în trafic 755 de autovehicule.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cinci traficanți de droguri de mare risc, prinși la Cluj! Vindeau droguri și cu 400 de lei

Clujul, „capitala drogurilor”. Horia Nasra: „Dacă sunt mai importante artificiile decât o campanie de prevenție, avem o problemă”

Traficanți reținuți de DIICOT. Au vândut droguri la peste 80 de consumatori cu 100 de lei/gramul

abonare newsletter