Actualitate

Șapte tineri au dat foc unui Land Rover în Cluj-Napoca, flăcările s-au extins în toată curtea. Prejudiciul depășește 60.000 de euro!

Două persoane au fost arestate preventiv și alte 5 în stare de libertate, după ce au spart o casă din Cluj-Napoca și au dat foc unei mașini de lux, un Land Rover Velar.

Land Rover în garaj/ Foto: pixabay.com Land Rover în garaj/ Foto: pixabay.com

 

 


Șapte tineri au dat foc la începutul lunii martie unui Land Rover în curtea unei case din Cluj-Napoca, flăcările s-au extins în toată curtea.

 


Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, două persoane au fost arestate preventiv, iar cinci sunt în stare de libertate sub acuzația de complicitate la infracțiunea de distrugere.

„În fapt, s-a reținut că un inculpat, în noaptea de 06/07.03.2023, în jurul orelor 04:14, fiind ajutat de mai mult de 2 persoane, care l-au condus la imobil, l-au încurajat și au asigurat paza locului faptei, prin escaladarea gardului, a pătruns, fără drept, în curtea imobilului din mun. Cluj-Napoca, jud. Cluj, aparținând pers.văt., unde prin stropire cu substanță inflamabilă, a incendiat autoturismul marca Land Rover Velar, cu nr. de înmatriculare , proprietatea pers.văt. , cauzându-i acestuia un prejudiciu estimat la suma de 60 000 euro, focul extinzându-se și la alte bunuri aflate în curtea locuinței, ducând la aducerea în stare de neîntrebuințare a acestor bunuri, care se aflau în vecinătatea autoturismului marca Land Rover Velar, cu nr. de înmatriculare , respectiv: pavajul din curtea imobilului, gardul care împrejmuiește proprietatea, poarta electrică aflată în proximitatea mașinii incendiate, sistemul de supraveghere aflat în zona în care se afla autoturismul și corpurile de iluminat aflate în proximitate, producând pers. văt. , un prejudiciu estimat la suma de 79 788,49 lei. Precizăm că această etapă procesuală reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Lamborghini înmatriculat în România, distrus pe o autostradă din Ungaria într-o cursă ilegală cu mașini. VIDEO

VIDEO - Maşină distrusă de copaci doborâţi de vânt lângă hotelul Napoca

Ultimele Stiri
abonare newsletter