Actualitate

Atenționare meteo de vreme severă. Cum va fi vremea în Cluj?

Meteorologii au emis o avertizare Cod GALBEN de instabilitate atmosferică valabilă în cea mai mare a țării. Vezi cum va fi vremea în Cluj.

Atenționare meteorologică de vreme severă. Foto: ANM Atenționare meteorologică de vreme severă. Foto: ANM

 

 


Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod Galben de vreme severă și instabilitate atmosferică accentuată. 

 


Intervalul: 27 mai, ora 12 – 27 mai, ora 23.

Fenomene: instabilitate atmosferică temporar accentuată.


În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, centrul și sudul Moldovei, precum și la munte. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp, arată ANM.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.


Fenomenele meteorologice prognozate, specifice unui Cod Galben, (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

Vremea în Cluj

Sâmbătă, 27 mai, se anunță câteva averse de ploaie și furtuni, cu 88% șanse de precipitații, o temperatură maximă de 24 de grade Celsius și temperatură minimă de 13 grade.


Și duminică, 28 mai, se anunță câteva averse de ploaie și furtuni. Șansele de precipitații rămân neschimbate, de 88%, iar temperatura maximă va fi de 24 de grade Celsius. Temperatura minimă va fi de 12 grade.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vremea în Cluj. Se anunță ploi în următoarele 5 zile, dar temperaturile rămân ridicate

abonare newsletter