Actualitate

Voluntarii CERT au salvat zeci de oameni blocați în zăpadă în Cluj: „Vremea a fost de coșmar, dar am intervenit la peste 30 de mașini”

În weekend-ul care a trecut, voluntarii CERT Rescue au salvat zeci de oameni care se aflau în dificultate din cauza vremii. O ambulanță cu un pacient, blocată în zăpadă, a fost repusă în circulație de aceștia.

Voluntarii CERT Rescue, salvatori a zeci de oameni blocați cu mașinile în zăpadă în Cluj / Foto: CERT Rescue Voluntarii CERT Rescue, salvatori a zeci de oameni blocați cu mașinile în zăpadă în Cluj / Foto: CERT Rescue

 

 


Vremea a fost de coșmar în acest weekend în județul Cluj și multe persoane au avut nevoie de ajutor, fiindcă s-au blocat cu mașinile în zăpadă.

Mulți dintre ei au fost ajutați de voluntarii CERT Rescue, care din proprie inițiativă și pe banii proprii s-au „bătut” cu ninsoarea abundentă și viscolul sever pentru a salva familii cu copii mici blocați în mașini împotmolite în zăpadă sau chiar o ambulanță cu un pacient:


Voluntarii CERT Rescue au intervenit la o ambulanță cu pacient, blocată din cauza vremii / Foto: CERT Rescue Facebook

„Weekendul acesta a fost despre OAMENI. Oameni blocați, speriați, îngrijorați, pe care am reușit să îi ajutăm, să ii calmăm și să ii aducem acasă în siguranță. Despre altruismul și curajul colegilor noștri voluntari, care au fost pe teren până la ore târzii din noapte pentru a-și ajuta semenii. Da, a fost o vreme de coșmar, cel puțin în zona județului Cluj. Ninsoarea abundentă și viscolul sever ne-a dat de furcă tuturor. Colegii noștri au intervenit la foarte multe cazuri seară, atât la apeluri venite de la persoane rămase blocate, cât și de la autoritățile din cadru ISU Cluj Inspectoratului pentru Situații de Urgență (cu care avem o colaborare excelenta pe plan local / județean).

În ultimele 48 de ore, colegii voluntari au repus în circulație :


  •  peste 30 mașini,
  •  o ambulanță cu pacient blocat in nămeți,
  •  au salvat familii și copii mici blocați în autoturisme împotmolite,
  •  au ajutat zeci de oameni aflați în dificultate, 
  •  au transportat un câine care necesita tratament de urgență.
Vooluntarii CERT Rescue în acțiunea / Foto: Facebook - CERT Rescue

Toate astea din timpul lor, cu autovehicule, echipamente și combustibil pe cheltuiala proprie, doar pentru satisfacția de a vedea zâmbetele și mulțumirea celor ajutați la nevoie. Haideți să învățăm cu toții (inclusiv din întâmplările din acest weekend) că uneori viața poate să ne ia prin surprindere, că oricând putem să ne găsim în impas, și să fim mai buni (mai bine pregătiți, mai înțelegători cu cei din jurul nostru și mai atenți la nevoile celor din jur)”, a transmis CERT Rescue.

Intervenție a voluntarilor CERT Rescue / Foto: Facebook - CERT Rescue

CITEȘTE ȘI:

Mașină răsturnată la Dângău Mare, pe un drum înzăpezit. Administratorul drumului ar putea fi amendat

Ultimele Stiri
abonare newsletter