Actualitate

Examene pentru validarea limbii franceze

<p>Elevii care vor obţine diplomele de limba franceză de la CCF nu mai trebuie să susţină evaluarea la această limbă în cadrul examenului de Bacalaureat.</p>

 

Clujenii interesaţi să îşi valideze oficial cunoştinţele de limba franceză se pot înscrie la sesiunile din acest an ale Centrului Cultural Francez (CCF) pentru obţinerea diplomelor DELF (Diplome d'Etudes en Langue Française) şi DALF (Diplome Approfondi de Langue Francaise).

Prima sesiune de examinare a cunoştinţelor pentru DELF, adulţi şi elevi, şi pentru DALF se va desfăşura în 11 şi 12 februarie, înscrierile urmând să se încheie în data de 3 februarie. Cea de-a doua sesiune va avea loc în toamnă, în 10 şi 11 noiembrie, candidaţii având la dispoziţie pentru înscrieri perioada 3 septembrie - 25 octombrie.

Pentru DELF adulţi şi DALF este programată o sesiune şi în 21 şi 22 aprilie, iar înscrierile se pot face între 13 februarie şi 5 aprilie. În mod special pentru DELF elevi, Institutul Francez organizează o sesiune şi în 5 şi 6 mai, cu perioada de înscriere între 12 şi 30 martie.

Elevii care obţin DELF B1 şi DELF B2 nu mai susţin evaluarea la limba franceză la examenul naţional de Bacalaureat. Elevii de la liceele cu secţii bilingve, cu componenta franceză, şi care au DELF B2 nu mai susţin proba de profil la Bacalaureat.

Costurile pentru DELF şi DALF sunt între 23 şi 99 de euro. Ambele diplome sunt acte oficiale ale Ministerului Educaţiei din Franţa.

abonare newsletter