Actualitate

(P) Istoria cazinourilor. Jocul cu zaruri din Roma Antică

Prima mențiune oficială a zarurilor din istoria Greciei este făcută de poetul grec Sofocle în anul 500 î.Hr.

Sursa foto – Pixabay.com Sursa foto – Pixabay.com

Acesta a susținut că zarurile au fost inventate de un erou mitologic în timpul asediului Troiei. Cu toate astea, zarurile au o istorie mai lungă; o pereche de zaruri fiind descoperită într-un mormânt egiptean din anul 3000 î.Hr. 

Toate formele de jocuri de noroc - inclusiv jocurile cu zaruri - au fost interzise în orașul antic Roma, o sancțiune fiind impusă celor prinși. Ca urmare a interzicerii jocurilor de noroc pe sume de bani, cetățenii romani ingenioși au inventat primele jetoane de jocuri de noroc, cu scopul de a păcăli gardienii, putând astfel pretinde că joacă doar pentru jetoane ci nu pe bani reali. 


PRIMELE CAZINOURI DIN ITALIA

Primul cazinou oficial care și-a deschis porțile în 1638 a fost inițial cunoscut sub numele de Ca' Vendramin Calergi și a fost situat pe Marele Canal din Veneția. Clădirea a fost inițial legată de Sfântul Moise teatro și avea o cameră cunoscută sub numele de Il Ridotto unde oamenii puteau paria în timpul pauzelor. Sala de jocuri de noroc originală "Il Ridotto" a fost reprezentată în picturi de Francesco Guardi și Pietro Longhi. În numai un secol de la deschiderea primului cazino, s-au dezvoltat peste 100 de locații de jocuri de noroc numai în orașul Veneția. 


LAS VEGAS

Situat în deșert, acesta este probabil cea mai populară locație de jocuri de noroc din întreaga lume. Las Vegas ia naștere în Nevada în 1905 când de un grup de lucrători feroviari este numit pentru conectarea orașului Las Vegas la coasta Pacificului. Inițial, orașul era unul cu probleme de băutură, jocuri de noroc și prostituție, fapt ce a determinat autoritățile să intervină. În 1910, Nevada a scos în afara legii practica jocurilor de noroc, iar acest lucru a rămas valabil până în 1931. Prima stațiune apărută denumită El Rancho Vegas oferea clasicele jocuri de masă, facilități de călărie, piscine și hoteluri. Primele cazinouri din zonă au fost relativ goale, cu doar două mese de blackjack, o roată de ruletă, o masă de zaruri și 70 de sloturi. 


ZIUA MODERNĂ

Odată cu apariția internetului, au apărut cazinourile online. Lumea modernă a decis că viață prin intermediul Internetului este mai confortabilă oferind șansa cazinourilor și caselor de pariuri sa se extindă la nivel virtual. Casino online sunt în plină expansiune din anul 2000. În timpul pandemiei globale, multe locații au fost nevoite să-și închidă facilitățile fizice, jocurile de noroc online luând amploare tot mai mare. 


Industria jocurilor de noroc online este atât prezentul, cât și viitorul jocurilor de noroc de cazino.

Tehnologia joacă un rol important în creșterea și avansarea industriei cazinourilor. Totul a început cu PC-uri desktop, dar astăzi aplicațiile de cazino sunt compatibile cu dispozitive mobile precum telefoane mobile, smartphone-uri și tablete ce oferă jocuri live cu streaming video de înaltă calitate.


Aplicațiile de cazino mobil sunt compatibile cu multe sisteme de operare mobile, inclusiv Android, Windows și iOS. Puteți juca chiar și jocuri de cazino pe ceasuri de mână, cum ar fi Apple Watch. 

CITEȘTE ȘI:

Scurta istorie a cazinourilor din Europa (P)

(P) Află de ce cazinourile schimbă dealerii destul de des

abonare newsletter