Actualitate

De la cazino clasic la jocuri ca la aparate online (P)

Multă vreme cazinourile au reprezentat elemente de atracție pentru toți cei care vizitau stațiuni importante și căutau o formă de distracție.

Astfel se face că localități emblematice pentru turismul românesc tradițional, precum Constanța, Sinaia, Vatra Dornei, Băile Herculane, Slănic Moldova ș.a. dispuneau în secolul trecut, până la venirea războiului și instalarea comunismului de câte un casino.

Chiar dacă pe piața din România astfel de jocuri au fost interzise pentru o perioadă de peste 50 ani, istoria păstrează încă vestigii arhitecturale, ce impresionau în trecut cu frumusețea lor. Și, chiar dacă acele timpuri în care cazinourile erau frecventate doar de cei înstăriți, care jucau mai mult jocuri de cărți și ruletă, au apus, cei care preferă încă adrenalina jocului, se pot orienta astăzi spre ultima tendință, numită cazino online. Dacă ești în căutarea unei platforme ofertante, poți încerca jocuri ca la aparate online pe Betfair


Cazinoul din Constanța

Una dintre cele mai importante construcții, care aparține culturii aristocratice din perioada sfârșitului de secol XIX și începutul secolului XX, este cazinoul din Constanța. Deși istoria și neglijența autorităților au făcut ca cel mai vizitat obiectiv turistic al orașului să ajungă aproape o ruină.


În anul 1904 primarul orașului a decis începerea construcției unui cazino, după un proiect realizat inițial de arhitectul Petre Antonescu, care proiectează o clădire în stil arhitectonic de inspirație tradițională românească.

După terminarea fundației, Primăria renunță la proiectul inițial și încredințează proiectarea unui arhitect de origine franco-elvețiană, pe nume Daniel Renard, care realizează un proiect conform tendințelor vremii, în stil Art Nouveau.


Până la finalizarea construcție au trecut 8 ani. Astfel, în 1912 a avut loc inaugurarea, care nu s-a bucurat deloc de apreciere din partea celor mai importanți arhitecți ai vremii, inclusiv Ion Mincu. Aceștia au considerat construcția una de prost gust, asimetrică și plină de zorzoane.

Se pare că în timp criticile s-au mai domolit și lumea a început să se bucure de arhitectura și distracția oferită de loc.


Astăzi, după 30 de ani de indiferență, asistăm la primele lucrări importante de refacere a construcție, care sunt estimate undeva la 15 milioane de Euro. Deși structura de rezistență a avut mult de suferit și multe dintre elementele arhitecturale s-au degradat iremediabil, cu tehnologia disponibilă în prezent și cu apelarea la materiale de construcții moderne, putem spune că monumentul își recapătă încet valoarea care l-a consacrat.

Cazino online


Fără a ști cu exactitate când se vor finaliza lucrările de restaurare și ce destinație va avea construcția, putem să invocăm cu nostalgie specificul locului și să apelăm la ceea ce ne oferă prezentul în materie de jocuri ca la cazino.

Cum cea mai simplă metodă este aceea prin intermediul unui cont pe o platformă de tip cazino online, distracția poate să continue, oriunde ne-am afla, fie la București, Constanța, Sinaia, Herculane sau Vatra Dornei.

Jocul online este mult mai simplu și mai puțin costisitor, oferindu-ți posibilitatea de a te distra mai mult, fără să bagi mâna adânc în buzunar.

Jocurile de cazino sunt doar pentru cei cu vârsta peste 18 ani. Este recomandat un joc echilibrat, responsabil.



 

 

Etichete: cazino cazino online
abonare newsletter