Actualitate

Ce se întâmplă cu distribuirea apei potabile în localitatea Gheorghieni. Decizia Prefecturii Cluj

La mijlocul lunii iulie, un camion al armatei a ajuns în șanț pe Centura Vâlcele-Apahida, după ce șoferul a pierdut controlul volanului. În urma accidentului a fost afectată rețeaua de alimentare cu apă potabilă din satul Gheorghieni.

Locuitorii satului Gheorghieni de lângă municipiul Cluj-Napoca s-au trezit cu motorină în fântâni după ce o cisternă a armatei s-a răsturnat/ Foto: captură video Antena 3 Locuitorii satului Gheorghieni de lângă municipiul Cluj-Napoca s-au trezit cu motorină în fântâni după ce o cisternă a armatei s-a răsturnat/ Foto: captură video Antena 3

 

 


Locuitorii satului Gheorghieni de lângă municipiul Cluj-Napoca s-au trezit cu motorină în fântâni după ce o cisternă a armatei s-a răsturnat. 

 


Luni, 18 iulie, camion al armatei încărcat cu combustibil a ajuns în șanț pe Centura Vâlcele-Apahida, după ce șoferul a pierdut controlul volanului.  Potrivit Prefecturii Cluj, în urma accidentului a fost afectată rețeaua de alimentare cu apă potabilă care deservește satul Gheorghieni, comuna Feleacu.

Imediat după incident, atât militari din cadrul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, cât și pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj au acționat prin golirea și curățarea cu motopompe a puțurilor, însă situația încă nu e rezolvată.


Alimentarea cu apă din bazinul principal și din cele secundare a fost oprită ca apa contaminată să nu ajungă la oameni.

Miercuri, 14 septembrie, au fost convocați într-o reuniune reprezentanții din conducerea instituțiilor responsabile în gestionarea situației pentru aprobarea unui proiect de Hotărâre care prevede realizarea aducțiunii alternative la sistemul de bază de distribuire a apei potabile pentru satul Gheorghieni.


Conform documentului, Prefectura Cluj și Consiliul Județean vor iniția demersurile către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru obținerea de fonduri din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj, convocat on-line în ședință extraordinară, în data de 14.09.2022, hotărăște: Instituția Prefectului Cluj și Consiliul Județean Cluj vor iniția demersurile necesare către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în vederea obținerii unei alocări de fonduri din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, în scopul realizării aducțiunii alternative la sistemul de bază de distribuire a apei potabile, pentru localitatea Gheorghieni, comuna Feleacu, afectat major și definitiv de producerea unei poluări accidental cu motorină”, se arată în Hotărâre.


 

CITEȘTE ȘI:

Camion al armatei, ajuns în șanț pe Centura Vâlcele-Apahida! Transporta combustibil. FOTO

Apa potabilă, contaminată! Camionul militar cu combustibil, răsturnat pe centura Vâlcele-Apahida, a afectat rețeaua de alimentare

Fântâni pline cu motorină lângă Cluj, unde s-a răsturnat camionul Armatei! Localnicii primesc apă îmbuteliată

Ultimele Stiri
abonare newsletter