Actualitate

Aproape 300 de zboruri ANULATE, pe Aeroportul Cluj. Director: „Nu avem soluții pe termen scurt”

Criza de pe aeroporturile din Europa se face simțită și pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj. Sute de zboruri au fost anulate, până la toamnă.

Aproape 300 de zboruri ANULATE, pe Aeroportul Cluj. FOTO: Facebook/ Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj Aproape 300 de zboruri ANULATE, pe Aeroportul Cluj. FOTO: Facebook/ Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj

 

 


Criza de pe aeroporturile europene, cauzată de lipsa de personal și de valul de turiști care pleacă în concediu după doi ani de pandemie se face simțită și pe Aeroportul Internațional Cluj. Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, a declarat joi, într-o conferință de presă, că la începutul lunii iulie, compania aeriană Wizz Air a anunțat anularea a 280 de curse ce trebuiau să aibă loc în următoarele patru luni, până în 27 octombrie 2022. La nivel european, criza de personal aeroportuar provoacă zilnic întârzieri sau anulări a sute de curse.

 


„Creșterea bruscă a traficului pe aeroporturile din Europa a dus la foarte multe întârzieri și anulări de zboruri. Și Aeroportul Cluj este afectat de întârzieri. Din aceste motive sunt companii care și-au anulat foarte multe zboruri și frecvențe din lipsă de personal. Pe Aeroportul Cluj, am fost anunțați de compania Wizz Air că începând din iulie și până în 27 octombire, au anulat aproximativ 280 de frecvențe, nu pentru că nu ar avea pasageri, ci din cauza lipsei de personal. Chiar dacă sunt măsuri neplăcute pentru pasageri, aceste anulări au scopul să anuleze neplăcerile”, a mai adăugat David Ciceo. 

Directorul Aeroportului Internațional Cluj arată că se așteaptă ca întârzierile vor continua până la finalul acestui an, întrucât nu se întrevăd soluții pentru atenuarea situației pe termen scurt.


„Avem și la Cluj multe întârzieri și zboruri anulate. Noi avem personal, dar aceste întârzieri se transmit, din păcate. Ca măsură pentru atenuarea acestor probleme, compania Wizz Air a anulat destul de multe frecvențe până în 27 octombrie. Pasagerii sunt rugați să se informeze, să își verifice zborul și să confirme zborul. Nu sunt soluții foarte multe pe termen scurt. Să știți că întârzierile vor continua până la sfârșitul anului. Colaborăm cu companiile aeriene șiu cu agențiile de handling pentru o cât mai bună informare”, a declarat David Ciceo.

Directorul arată că, pe Aeroportul Internațional Cluj, nu există probleme legate de lipsa personalului.

CITEȘTE ȘI:

O dronă militară americană de atac Reaper s-a prăbușit în Cluj. VIDEO

abonare newsletter