Timp Liber

Concediu în Grecia? Prețuri de două ori MAI MARI decât anul trecut!

Mâncarea, carburanții și transportul costă anul acesta chiar și dublu față de sezonul estival 2021, în Grecia. Câți bani trebuie să scoate turiștii din buzunar pentru un concediu în această țară?

Mâncarea, carburanții și transportul costă anul acesta chiar și dublu față de sezonul estival 2021. Sursa foto: depositphotos.com Mâncarea, carburanții și transportul costă anul acesta chiar și dublu față de sezonul estival 2021. Sursa foto: depositphotos.com

 

 


Valul de scumpiri din ultimele luni „a umflat” prețurile în stațiunile de la malul mării. Vara aceasta, vacanţele în Grecia sunt aproape de două ori mai scumpe decât în anii trecuţi.

 


Interesul românilor pentru vacanțe și pentru călătorii în străinătate a crescut în acest an, odată cu ridicarea restricțiilor anti-COVID. Potrivit unei analize realizate de Google, volumul căutărilor online legate de destinație a fost, în intervalul martie-mai, cu mai mult de 30% mai mare față de perioada similară a anului 2019.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


În Grecia, din cauza scumpirii carburanților, prețurile au crescut simțitor, iar vacanțele se anunță a fi mai costisitoare în această vară. Prezența turiștilor este masivă, iar cei care programează să vină din nou în Grecia pentru câteva zile trebuie să fie pregătiți că prețurile unei vacanțe în Grecia nu mai sunt cele de anul trecut. 

Ce produse s-au scumpit cel mai tare?

Cele mai mari diferențe de preț s-au înregistrat la mâncare, carburanți și transport. Astfel, prețurile sunt acum chiar și duble față de anul trecut, ca urmare a inflației, care a atins cotele celor de mai bine de două decenii în urmă, scrie agenția de presă Rador


Puterea de cumpărare a scăzut substanțial, iar coșul zilnic s-a scumpit cu aproximativ 30%. Carburanții s-au scumpit cu aproape 40%. Litrul de benzină pe continent în Grecia costă 2,40 euro și în insule ajunge la 2,80 de euro, iar motorina o puteți găsi între 1,90 şi 2 euro. 

Cazările s-au scumpit cu 25% sau 30% față de anul trecut, și în luna august, dacă există locuri libere de cazare, prețul va fi dublu față de celelalte luni turistice. Biletele de vapor costă cu 15-20% mai mult, dar este posibil să crească în continuare, deoarece costul lor depinde de prețul combustibililor, iar tavernele, firește, și-au adaptat și ele prețurile la inflația lunară.


Reamintim că Grecia a ridicat toate restricțiile anti-COVID și agenții turistici estimează că anul acesta vor veni aproximativ un milion de turiști români – dublu față de cei care și-au petrecut anul trecut concediile în Grecia.

Sursa foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Interesul românilor pentru vacanţe a crescut semnificativ în 2022. Turcia și Grecia printre cele mai căutate destinații

Ultimele Stiri
abonare newsletter