Timp Liber

Unde își petrec românii vacanța de Paște? Stațiunile din Transilvania, printre cele mai râvnite

Destinații din Transilvania, Valea Prahovei sau Delta Dunării sunt la mare căutare pentru vacanța de Paște. Vânzările pentru pachetele turistice de Paşte s-au accentuat odată cu ridicarea restricțiilor COVID-19.

Destinații din Transilvania, Valea Prahovei sau Delta Dunării sunt la mare căutare pentru vacanța de Paște Destinații din Transilvania, Valea Prahovei sau Delta Dunării sunt la mare căutare pentru vacanța de Paște

 

 


Transilvania se află printre destinațiile preferate de români pentru această perioadă. În Țara Făgărașului, Cristian Vlad, preşedintele Regiunii Central-Nordice a Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), a susținut că gradul de ocupare pentru perioada sărbătorilor este de aproximativ 75%, cu 25% mai mult față de 2021, iar tarifele sunt similare cu cele din anul anterior.

 


La Valea Verde, Cund, din judeţul Mureş, românii pot beneficia de experienţe culturale inedite de Paşte, cu influenţe culturale nemţeşti. E un concept nou în turismul din România, case dispersate pe uliţele satului, în care turiştii se pot relaxa, bucurându-se de confortul modern sub un acoperiş tradiţional. Această oferă vizitatorilor răgazul de a descoperi o destinaţie în tihnă, de a se bucura cu adevărat de momente de relaxare, departe de tumultul oraşelor. Prețurile din zonă încep de la 600 de euro pentru 3 nopți.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Pentru petrecerea vacanţei de Paşte se mai observă interes și pentru Apuseni, Peştera Urşilor, Cascadele Vârcogioc şi Pisoaia, Casa memorială Avram Iancu și multe altele.


Valea Prahovei se află de asemenea în topul preferinţelor turiştilor pentru petrecerea Sărbătorilor Pascale. Potrivit Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova (APDTP), gradul de ocupare era de peste 80% încă de la începutul lunii aprilie.

„Valea Prahovei dispune de numeroase activităţi la care pot opta turiştii, precum vizitarea castelelor şi a cetăţii Râşnov, Dino Park, Parcul de Aventură sau Parcul Acvatic din Braşov, închirieri ATV-uri, drumeţii montane, mountain bike, închiriere şi plimbări off-road, vizită la Rezervaţia de urşi de la Zărneşti sau lecţii de călărit”, a menţionat Gabriela Oprea, sales manager al unui touroperator.


Pentru trei nopți, prețurile pe Valea Prahovei se situează între 884 de lei, la pensiune, și 3.988 lei, la hotel de 4 stele.

Vacanța de Paște pe litoral

De asemenea, litoralul românesc și Delta Dunării par să fi devenit unele dintre destinaţiile alese de turişti atât pentru petrecerea Sărbătorilor Pascale, cât și pentru 1 Mai. Tarifele pornesc de la 200 lei/noapte pe persoană.

„Sunt foarte mulţi români dornici să vadă marea la finalul lunii aprilie şi de aceea şi hotelurile de pe litoral s-au pregătit cu pachete speciale pentru sărbători. Sunt variante care includ doar cazare cu mic dejun, dar şi pachete all inclusive, care nu doar că oferă toate mesele, ci şi prânz festiv, întâmpinare cu bucate tradiţionale, activităţi pentru cei mici, dar şi acces la centrele spa”, afirmă Ionuţ Nedea, CEO al unei companii de turism.

A scăzut cererea în Maramureș și Bucovina, din cauza răboiului din Ucraina

În comparație, cererea pentru Maramureș și Bucovina a fost afectată de războiul din Ucraina. Întrucât războiul nu le oferă siguranţa şi liniştea pe care o regăseau în aceste zone în anii trecuţi, românii evită să facă rezervări pentru vacanţa de Paşte din cauza apropierii de zona conflictului.

Maria Stoian, preşedintele fondator al Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural din România (ANTREC), a declarat că cererea în Bucovina şi Maramureş, zone tradiţionale pentru petrecerea Sărbătorilor Pascale, este mult mai scăzută în acest an din cauza crizei din Ucraina, fiind zone mai apropiate de graniţă şi de zona războiului. Până în prezent, în Maramureş se estimează gradul de rezervare cam la jumătate faţă de anul trecut.

Pentru un sejur de trei nopți, prețurile încep de la 1.270 de lei/persoană și pot ajunge până la 2.190 lei pe persoană.

Articol realizat de Iulia Costea, studentă în anul I la Jurnalism

CITEȘTE ȘI:

Ce poți vizita în Gilău? Relaxare de weekend, aproape de casă

Ultimele Stiri
abonare newsletter