Timp Liber

Noaptea Muzeelor, o nouă ediție pe 18 mai. Muzeele din Cluj își vor deschide porțile până în miez de noapte.

Centrele culturale, muzeele și galeriile universităților din Cluj-Napoca își vor deschide porțile publicului în cea mai lungă Noapte dedicată Muzeelor, de pe 18 mai.

Muzeele din Cluj își vor deschide porțile până în miez de noapte, pe 18 mai, de „Noaptea Muzeelor”/Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook Muzeele din Cluj își vor deschide porțile până în miez de noapte, pe 18 mai, de „Noaptea Muzeelor”/Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook

 

 


De Noaptea Europeană a Muzeelor, pe 18 mai, clujenii sunt invitați la o plimbare plină de surprize, prin muzeele, centrele culturale și galeriile din oraș. 

 


Expoziții în Cluj-Napoca

Vizitatorii vor avea parte de un program de excepție, diversificat, din care nu vor lipsi expoziții de artă modernă, pictură clasică și contemporană, sculptură, fotografie, minerale din marile regiuni miniere ale țării, dar și alte surprize pregătite de organizatori.

Expozițiile din Cluj-Napoca vor fi deschise în locațiile: Centrul pentru Tineret Cluj-Napoca, Turnul Pompierilor, Turnul Croitorilor, Casino Centrul de Cultură Urbană, Centrul Comunitar Pietrelcina, VITRI & Atelierul de Murano, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Alexandru Duma, Muzeul Memorial David Prodan, Muzeul Holocaustului, Muzeul de Mineralogie, Muzeul de Paleontologie – Stratigrafie, Muzeul Zoologic, Vivariul, Galeria Paul Sima, Sala Liviu Vlad, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, HUB UTCN, Muzeul Școlii Medicale Clujene/Universitatea de Medicină și Farmaciu „Iuliu Hațieganu”, Complex Acvaristic, Muzeul de Anatomie Comparată, Muzeul Mitropoliei Clujului, Muzeul Militar „Mareșal Constantin Prezan”, Filiala Cluj-Napoca a Muzeului Militar Național Regele Ferdinand I, Centrul de Interes, Centrul Cultural Evreiesc, Templul Memorial al Evreilor Deportați din Cluj (fosta Sinagogă Neologă), La Cave, Institutul Francez din România la Cluj-Napoca, Steampunk Transylvania – Fantasy House, Camera și GrainLab. 


Peste 83.000 de vizitatori în 2023, la Cluj

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor la Cluj-Napoca se va desfășura pe 18 Mai. Vizitatorii vor avea parte de un program de excepție, diversificat, din care nu vor lipsi expoziții de artă modernă, pictură clasică și contemporană, sculptură, fotografie, minerale din marile regiuni miniere ale țării, dar și alte surprize pregătite de organizatori. 

Anul trecut, Noaptea Muzeelor a fost celebrată în 27 de spații expoziționale din Cluj-Napoca. Străzile au fost pline de oameni care se îndreptau spre expozițiile pregătite pentru această zi specială.


Astfel, zeci de mii de iubitori de cultură au profitat de Noaptea Muzeelor, când instituțiile sunt deschise până la miezul nopții.

Potrivit datelor oficiale, la ediția de anul trecut a Nopții Muzeelor desfășurată la Cluj-Napoca au participat 83.000 de vizitatori clujeni și turiști.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Noaptea Muzeelor, un succes în Cluj! 83.000 de vizitatori clujeni și turiști, într-o singură zi la expoziții. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter