Timp Liber

Muzeele din Cluj își vor deschide porțile până în miez de noapte, pe 18 mai, de „Noaptea Muzeelor”

De Noaptea Europeană a Muzeelor, pe 18 mai 2024, clujenii sunt invitați la o plimbare nocturnă plină de surprize, prin muzeele, centrele culturale și galeriile din oraș.

Muzeele din Cluj își vor deschide porțile până în miez de noapte, pe 18 mai, de „Noaptea Muzeelor”. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca Muzeele din Cluj își vor deschide porțile până în miez de noapte, pe 18 mai, de „Noaptea Muzeelor”. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

 

 


Noaptea Muzeelor se va desfășura în data de 18 mai în Cluj-Napoca, anunță municipalitatea, iar tot orașul este invitat la o plimbare nocturnă plină de surprize.

 


Clujenii vor avea parte de expoziții diverse, de artă, fotografie, expoziții științifice și istorice, acompaniate de o gamă variată de evenimente muzicale, teatrale și nu numai.

„Muzeele, centrele culturale și galeriile universităților își vor deschide porțile până în miez de noapte și vă vor aștepta să le treceți pragul. (…) Vă așteptăm să fiți parte din călătoria culturală urbană «Noaptea Muzeelor 2024», unde fiecare pas vă va fi călăuzit către noi povești și aventuri! Vom reveni în curând cu informații detaliate despre instituțiile participante și despre program”, au transmis organizatorii Nopții Muzeelor din Cluj.


Rețeaua Națională a Muzeelor din România este partenerul oficial al evenimentului la nivel internațional și coordonează organizarea acestuia în România și promovarea sa. Evenimentul Noaptea Muzeelor este coordonat la nivel local de Centrul de Cultură Urbană al Primăriei Municipiul Cluj-Napoca.

Peste 83.000 de vizitatori în 2023, la Cluj

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor la Cluj-Napoca se va desfășura în a treia săptămână a lunii lui Florar, sâmbătă, 18 Mai. Vizitatorii vor avea parte de un program de excepție, diversificat, din care nu vor lipsi expoziții de artă modernă, pictură clasică și contemporană, sculptură, fotografie, minerale din marile regiuni miniere ale țării, dar și alte surprize pregătite de organizatori. 


Anul trecut, Noaptea Muzeelor a fost celebrată în 27 de spații expoziționale din Cluj-Napoca. Străzile au fost pline de oameni care se îndreptau spre expozițiile pregătite pentru această zi specială.

Astfel, zeci de mii de iubitori de cultură au profitat de Noaptea Muzeelor, când instituțiile sunt deschise până la miezul nopții.


Potrivit datelor oficiale, la ediția de anul trecut a Nopții Muzeelor desfășurată la Cluj-Napoca au participat 83.000 de vizitatori clujeni și turiști.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Premieră europeană. Noaptea Muzeelor la Sate, un eveniment inedit ce valorifică patrimoniul cultural din spațiul rural românesc

Ultimele Stiri
abonare newsletter