Timp Liber

Primele berze au revenit la Cluj, în Vlaha - FOTO/ VIDEO

Primele berze revenite în județul Cluj au fost văzute la Vlaha, în comuna Săvădisla.

Primele berze au revenit la Cluj, în Vlaha. FOTO: Păsările Clujului Primele berze au revenit la Cluj, în Vlaha. FOTO: Păsările Clujului

 

 


În dimineața zilei de luni, 18 martie, în cuibul de berze de la Vlaha și-a făcut apariția prima barză. Observatorii de păsări din județ au descris în amănunt, pe un site de specialitate, revenirea primelor berze la cuibul din Vlaha, comuna Săvădisla. Ar fi vorba despre două berze care ocupă acest cuib. 

 


Barză în cuibul de la Vlaha, marți, 19 martie. FOTO: Păsările Clujului

„Potrivit imaginilor time-lapse, aceasta a aterizat pe cuib la 7:47, dar l-a și părăsit la 7:55. Nu a sărbătorit sosirea prin clămpănitul obișnuit. Deși a aranjat una-două crengi în cuib, bănuim că era doar o barză aflată în trecere.

În schimb, la ora 17:12, în sat a sosit un stol format din cel puțin zece berze. Una dintre ele a aterizat pe cuib, a clămpănit îndelung, totodată a și protejat locul față de celelalte păsări. Nu le-a permis acestora să aterizeze. Încercările au continuat cel puțin 20 de minute, iar în jurul orei 17:30 a avut loc o schimbare de gardă. Atunci, o barză a fost lăsată să aterizeze, iar cea care a protejat cuibul până atunci a plecat. 


Între timp, peste cuib au zburat constant berze străine. În jurul orei 18:10, barza care proteja cuibul a permis unei alteia să aterizeze. De atunci, în cuib se află două berze. Nu au trecut nici zece minute, și prima împerechere a avut deja loc”, au scris pasionații de ornitologie.

Imagini live din cuibul de berze de la Vlaha pot fi vizionate AICI.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cartierul Grigorescu a fost „invadat” de berze: „Se antrenează pentru drumul lung spre Africa” FOTO

Etichete: berze vlaha primavara
Ultimele Stiri
abonare newsletter