Timp Liber

Descoperă frumusețile Clujului pe bicicletă

Plimbare cu bicicleta de-a lungul Someșului, pe Valea Caldă și Valea Feiurdeni pentru descoperirea unor zone cu potențial cicloturistic.

Bicicliștii clujeni pe culmile dealulilor din județul Cluj. Foto: Facebook  Clubul de Cicloturism „Napoca” Bicicliștii clujeni pe culmile dealulilor din județul Cluj. Foto: Facebook Clubul de Cicloturism „Napoca”

 

 


Bicliștii clujeni vor pedala aproximativ 67 de kilometri pe Valea Calda si Valea Feiurdeni, pe drumuri de pământ sau pietruite, cu peisaje de vis, pentru a descoperi și documenta noi trasee. 

 


Plecarea va avea loc sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 8:30 din Piata Unirii.

„Se va pedala fără porțiuni de pădure, mai mult prin pajiști și pe lângă terenuri agricole, dar și pe lângă lacurile din cartierul Gheorgheni și prin viitorul Parc Est, pe lângă aerodromul de la Dezmir și pe lângă salba de lacuri de la Câmpenești. Va fi și prezentarea și testarea zonelor respective ca potențial cicloturistic, dar și documentarea stării mediului - ape, pajiști, și alte aspect. Tura este gratuită și este deschisă oricărei persoane interesate, cu vârsta de cel puțin 14 ani, care are o bicicletă în bună stare tehnică și echipată conform legislației rutiere”, spune Radu Mititean, directorul Clubului de Cicloturism „Napoca”.


Potrivit lui Mititean, bicicliștii vor monitoriza situația Someșului Mic și afluenților lui între Apahida și Gilău.

Duminică, se pedalează de-a lungul Someșului Mic

Duminică, clujenii sunt așteptați să ia parte la o plimbare cu bicicleta de-a lungul Someșului.


„Pedalând de-a lungul Someșului în Cluj – Tura Velo 10 septembrie” este numele evenimentului care va avea loc duminică, cu plecare din parcarea Cora, la ora 10. 

Traseul va avea o distanță de 27 kilometri. Vor fi parcurse diguri, străzi asfaltate, pietruite, și acoperite cu pământ, astfel încât drumul să fie accesibil atât pentru persoanele experimentate, cât și pentru cele neexperimentate. De asemenea, vor fi tranzitate cartierele Grigorescu, Mănăștur, Plopilor, Zona Centrală, Mărăști, Iris, Bulgaria și Someșeni, din dreptul ștrandului Sun, de la capătul vestic al Clujului, până la podul strada cpt.Gr. Ignat în nord-estul orașului.


„Această plimbare își propune să creeze o experiență de documentare și verificare a malurilor Someșului Mic din Cluj-Napoca. Astfel, vor fi analizate: starea apei și a spațiilor verzi, existența deșeurilor, disciplina în construcții, deversările de ape uzate, arborii remarcabili, amenajările pentru accesul la apă, lucrările hidrotehnice și alte aspecte. Totodată, vor avea loc prezentarea și testarea zonelor respective ca potențial biciclistic și de traseu pietonal. Cu această ocazie, participanții se pot bucura și de fondul peisagistic al orașului”, mai spune Mititean.

Organizatorii asigură doar ghidajul prin Radu Mititean. Vor exista și explicații pe parcurs, în rest participanții trebuie să știe că sunt pe propria răspundere, putând să se alăture sau să părăsească grupul oricând.

Material realizat de Anamaria Vîrlan, studentă la FSPAC, specializarea Comunicare şi Relaţii Publice, anul II.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Biciclist lovit de o mașină pe trotuar, pe Bulevardul 21 Decembrie 1989. Victima a ajuns la spital. FOTO

Un biciclist în vârstă de 53 ani şi-a pierdut viaţa după ce a căzut într-un şanţ, în Neamț

Biciclistul accidentat pe strada Corneliu Coposu era băut. Acesta avea o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat

abonare newsletter