Timp Liber

Temperaturi de peste 30 grade. TOP 8 locuri din Cluj-Napoca perfecte pentru un picnic sau o plimbare alături de cei dragi

În acest weekend temperaturile vor fi foarte ridicate. Vremea este perfectă pentru un picnic alături de cei dragi.

Zona Sf. Ion Cluj-Napoca / Foto: Google Maps Zona Sf. Ion Cluj-Napoca / Foto: Google Maps

 

 


La mijlocul lunii iulie, vremea își face de cap. Deși au fost și furtuni puternice, în aceste zile temperaturile sunt foarte ridicate, dar nu se aude nici urmă de precipitații.

 


Vremea în zilele următoare este perfectă pentru un picnic alături de cei dragi. Prognoza meteo a weather.com arată în felul următor:

  • Sâmbătă, 15 iulie: temperatură maximă de 30 de grade, temperatură minimă 16 grade Celsius. Este o zi însorită, cu doar 1% șanse de ploaie.
  • Duminică, 16 iulie: temperatură maximă de 33 de grade Celsius, temperatură minimă de 18 grade Celsius, iar șansele de ploaie vor fi de 10%.
  • Luni, 17 iulie: temperaturile maxime ajung la 33 de grade, iar cele minim la 19 grade Celsius. În mare parte va fi însorit, iar șansele de precipitații cresc la 20%.

TOP 10 locuri perfecte pentru picnic

Astfel, în următoarele zile vremea este superbă și ne putem bucura de ea printr-un picnic alături de cei dragi. Pe lângă faptul că picnicul nu este o activitate costisitoare, ne oferă un cadru perfect. Putem să petrecep puțin timp la soare (sau la umbra unui pom) și să fim cât mai aproape de natură.


Locurile perfecte pentru picnic sau o plimbare prin natură din Cluj-Napoca sau de lângă municipiu pe care noi le recomandăm sunt următoarele:

Parcul Central


Parcul Central Cluj-Napoca / Foto: Google Maps

Parcul Etnografic

Foto: Facebook - Parcul Etnografic National "Romulus Vuia"

Iulius Park


Foto: Google Maps 

Parcul Detunata

Foto: Google Maps

Grădina Botanică

Grădina Botanica Cluj, însă aici s-ar putea să fie mult mai restrictiv. Aici poate nu o să puteți să vă întindeți o pătură pe jos, însă Grădina Japoneză este locul perfect de întâlnire, în special în foișor / Foto: Google Maps 

Pădurea Hoia Baciu

Picnic în Hoia Baciu / Foto: Google Maps

Pădure Făget sau „Sfântul Ion”, în zona străzii Cernăuți

Foto: Google Maps

Valea Gârbăului

Foto: screenshot - Google Maps

CITEȘTE ȘI:

Pământul se încălzește. Iunie 2023, cea mai călduroasă lună iunie din istorie

Val de căldură extremă în Europa! Măsuri de protecție și puncte de ajutor în caz de caniculă, la Cluj

abonare newsletter