Timp Liber

Trandafir negru, arțar japonez sau plante aeriene. Care sunt cele mai ieșite din comun plante de la Piața de Flori Altfel? - FOTO

Piața de Flori Altfel de pe strada Potaissa surprinde la orice pas, prin speciile ieșite din comun aduse de comercianți în centrul Clujului, transformat, timp de patru zile, într-un mic colț de rai.

Trandafir negru, arțar japonez sau plante aeriene. Trandafir negru, arțar japonez sau plante aeriene.

 

 


Au mai rămas doar două zile în care poți descoperi și cumpăra plante cu totul ieșite din comun, fie prin forma, originea sau întrebuințările lor multiple. Piața de Flori Altfel a revin pe strada Potaissa la 1 iunie și continuă să îi încânte pe clujeni până luni. Așadar, luați-vă prietenii și familia la o incursiune în lumea plantelor tropicale, aromatice sau chiar… aeriene și pe cele favorite, luați-le acasă, ca să vă puteți bucura de ele tot anul.

 


Iată câteva dintre speciile care vă așteaptă pe strada Potaissa:

Trandafirul negru

Dacă sunteți în căutarea unei plante cu adevărat speciale, la standul SC Spiraea Gardens SRL, trandafirul negru își așteaptă măiestruos cumpărătorii.


Trandafirul negru, unul dintre numeroasele specii ieșite din comun care se găsesc pe strada Potaissa. FOTO: Facebook/ Strada Potaissa

„Este o plantă subtropicală, destul de rară în România. Noi de câțiva ani o aducem în țară și a devenit o vedetă a standurilor noastre. Întotdeauna pe unde am mai fost oamenii s-au întors să cumpere și pentru vecini sau prieteni, pentru că așa frumoasă crește. Se poate ține în interior sau pe o terasă pentru că îi place din plin soarele, însă nu rezistă la temperaturi scăzute”, explică Adrian Popa, vânzătorul acestei specii unice.

Arțari japonezi

Un colț de Japonia acasă? Pe Strada Potaissa veți găsi acele elemente ce pot deveni atracția principală a unei grădini spectaculoase. La standul Pominova Cluj Garden Center, vedete sunt arțarii japonezi, care ne învăluie în culoare și ne amintesc că natura poate crea adevărate opere de artă. Și care ne transpun, aproape instant, într-un tablou de toamnă.


Arțarii Japonez aduc un colț din „Țara Soarelui Răsare” la tine în curte. FOTO: Facebook/ Strada Potaissa

„Au o creștere mai lentă, preferă semni-umbra și nu sunt tare greu de îngrijit. Nu-i așa că sunt minunați?”, (se) întreabă cei de la Piața de Flori Altfel.

Condimente

Cum ar fi să puteți păși într-o grădină urbană, din care să vă culegeți, pe alese, propriile plante care să dea o savoare aparte mâncării preferate? Pe Strada Potaissa totul e posibil. 


Mix de condimente asiatic. FOTO: Facebook/ Strada Potaissa

La Berni’s Garden veți putea descoperi sortimente cel puțin neobișnuite. Vedete sunt mix-urile, cele care oferă arome aparte în orice preparat sau băutură. Mix-ul de salvie, cimbrișor cu gust de lămâie și oregano e perfect pentru a condimenta, într-un mod cu totul aparte, preparatele din carne - ne mărturisește Berni. La fel de special e și mix-ul care ne duce pe tărâmuri asiatice - alcătuit din curry, mentă și Rungia (o plantă cu gust de ciuperci). Voi ce sortiment ați alege?

Plante tropicale

Dacă sunteți în căutarea unui colț tropical, trebuie să știți că îl găsiți pe Strada Potaissa. De la Green Room plant studio puteți pleca acasă cu minunății care să vă transpună într-un decor exotic. Cu forme și texturi uimitoare, plantele tropicale ne invită să descoperim o ramură aparte a biodiversității.

Plante tropicale, de pe strada Potaissa, direct în casa ta. FOTO: Strada Potaissa/ Facebook

Și mai mult… un business mamă-fiică ce înflorește de la an la an.

Plante aeriene

Nu au rădăcină, își iau hrana din aer, sunt longevive și ușor de îngrijit. Par magice, nu-i așa? Sunt plantele aeriene, originare din Guatemala, pe care le găsiți la standul Sempervivum Romania, pe Strada Potaissa. 

Plante aeriene, fără rădăcini, la Piața de Flori Altfel. FOTO: Facebook/ Strada Potaissa

Forme variate, nuante pastel fermecătoare și aranjamente pentru fiecare. Inclusiv în cochilii rare ce provin din Portugalia.

Lavandă

Familia Bio Impact e la datorie. Mereu împreună și cu zâmbetul pe buze, cei trei muschetari au pregătit un stand extra aromat. Vedete sunt pisicuțele de pluș, care ascund înăuntru mireasma inconfundabilă a lavandei adusă direct de pe moșia familiei din județul Mureș, ce a fost transformată între timp într-o impresionantă cultură mov.

Animăluțe cu flori de lavandă: cochete și frumos mirositoare. FOTO: Facebook/ Strada Potaissa

De la săculeți parfumați, uleiuri esențiale, odorizante, săpunuri, buchețele, apă florală, lumânări, și chiar jucării făcute manual, găsiți la ei de toate și pentru toți. Totul din pasiune pentru flori.

Petunii

Cele mai frumoase petunii din țară? Le găsiți pe Strada Potaissa. Doamna Maria Dobocan le cultivă cu mult drag și abia așteaptă să le găsească noi proprietari. 

Cele mai frumoase petunii le găsiți pe strada Potaissa. FOTO: Facebook/ Strada Potaissa

Sunteți în căutarea unor flori care să aducă la viață balconul sau mica grădină? Tocmai ați descoperit varianta perfectă!

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

5 zile pline pe Strada Potaissa: flori, regenerare urbană, comunitate și o atmosferă feerică

Ultimele Stiri
abonare newsletter