Timp Liber

Mai, lună de iarnă la munte? Zăpadă pe Masivul Vlădeasa, în Cluj, la altitudine de peste 1700 m

Iarna nu a plecat de tot deși mai avem puțin și intrăm în luna iunie! Zăpada încă e prezentă la altitudini ridicate pe Masivul Vlădeasa din Cluj, dar și pe Transalpina și Transfăgărășan (unde stratul de zăpadă are 5-6 metri pe alocuri).

Zăpadă pe Masivul Vlădeasa la mijlocul lunii mai - 13 mai 2023 / Foto: Andrei Pletea Zăpadă pe Masivul Vlădeasa la mijlocul lunii mai - 13 mai 2023 / Foto: Andrei Pletea

 

 


„Era o vorbă care spunea că atunci când e frig, a nins la munte. Ei bine, această vorbă s-a adeverit încă o dată, iar la câțiva km de județul nostru în Masivul Vlădeasa, la peste 1700 m Iarna este la ea acasă!”, scrie Severe Weather Alert - Salaj.

 


Fotografia a fost făcută și postată pe Facebook de către un tânăr care a urmat Facultatea de Geografie din Cluj și care are proiectul „România la pas”.

Aceasta a fost preluată și de Meteoplus, jurnal de vreme, care a postat și alte fotografii cu acest fenomen. Zăpada în luna mai nu este atât de neobișnuită, fiind semnalată și pe Transalpina, Rânca pe 13 mai și Transfăgărășan, la Bâlea Lac pe 12 mai.


Transfăgărășan: 

Foto: meteoplus

„A început deszăpezirea Transfăgărășanului. Colegii noștri de la Districtul #Bâlea lucrează deja de la începutul săptămânii la curățarea zăpezii de pe porțiunea dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac. Din păcate iarna prelungită și vremea deosebit de rece din ultima perioadă îngreunează intervenția utilajelor, stratul de #zăpadă depășind pe alocuri 5-6 metri grosime”, a anunțat DRDP Brașov vineri.

Transalpina:

Foto: Meteoplus

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Imagini uimitoare din avion cu „bijuteriile” Clujului! Zona Lacului Tarnița, fotografiată de la înălțime

Banca Vatra din Cluj funcționa în aceste clădiri, în sec. XX! Un episcop a salvat banca printr-o infuzie de fonduri de la biserică

Ultimele Stiri
abonare newsletter