Timp Liber

Macul albastru a înflorit la Grădina Botanică din Cluj-Napoca - FOTO

Grădina Botanică își așteaptă vizitatorii cu o mulțime de flori, în toate formele și culorile. Datorită temperaturilor ridicate și macul albastru a înflorit.

Macul albastru a înflorit la Grădina Botanică din Cluj-Napoca/ Foto: Grădina Botanică Macul albastru a înflorit la Grădina Botanică din Cluj-Napoca/ Foto: Grădina Botanică

 

 


Grădina Botanică „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca își deschide porțile în acest weekend pentru clujeni cu un adevărat spectacol vizual.

 


Vizitatorii pot admira macul albastru himalayanvv, care înflorește doar în această perioadă a anului. Această floare este una sensibilă și care are nevoie de multă atenție pentru a înflori.

„Macul albastru himalayan (Meconopsis betonicifolia) este o floare uimitoare ce își deschide din nou petalele în grădina noastră botanică! Tehnologia de cultivare și sensibilitatea acestei plante la lipsa apei o fac o provocare reală pentru orice grădinar.


Și să nu uităm de lalelele tardive, care își etalează acum toată splendoarea!”, au transmis reprezentanții Grădinii Botanica „Alexandru Borza”.

Natura „se dă în spectacol” la Grădina Botanică din Cluj-Napoca/ FOTO: Grădina Botanică "Alexandru Borza" Cluj-Napoca Universitatea Babeș-Bolyai - Facebook

Grădina Botanică A. Borza este deschisă de luni până duminică, între orele 09:00 și 20:00 (ultimele bilete se pot achiziționa până la ora 19:00).


Imagini spectaculoase în Grădina Botanică din Cluj-Napoca/ Foto:  Grădina Botanică "Alexandru Borza" Cluj-Napoca Universitatea Babeș-Bolyai - Facebook

Sera Palmariu și Sera plantelor mediteraneene şi australiene sunt deschise între orele 09:00 și 18:00 (ultimele bilete se pot achiziționa până la 17:15, iar ultimii vizitatori întră în seră la ora 17:45). Datorită activităților de întreținere, serele sunt închise în primele două zile de luni din fiecare lună.

De asemenea, muzeul botanic este deschis de luni până vineri, între orele 9:00 și 15:00 (cu excepția zilelor libere legale).


Explozie de culoare/ Foto: Grădina Botanică "Alexandru Borza" Cluj-Napoca Universitatea Babeș-Bolyai - Facebook

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cheile Turenilor, destinație de weekend pentru iubitorii de aventură și natură

Vremea în weekend la Cluj. Temperaturile ajung până la 22 de grade!

Ultimele Stiri
abonare newsletter