Timp Liber

Defilare de 1 Decembrie, la Cluj-Napoca. Vezi care este programul de Ziua Națională

Clujul sărbătorește astăzi Ziua Națională a României, cu depuneri de jerbe, o paradă militară, dar și spectacole de muzică populară și ușoară.

Defilare de 1 Decembire, la Cluj-Napoca. FOTO: Facebook/ Emil Boc

 

 


Primăria și Consiliul local Cluj-Napoca organizează joi, 1 Decembrie 2022, o serie de evenimentele dedicate Zilei Naționale a României în Piața Mihai Viteazul, Piața Avram Iancu și Piața Unirii.

 


Manifestările de 1 Decembrie încep cu ceremonialul depunerii de coroane și jerbe de flori la statuia lui Mihai Viteazul, de la ora 9:00. Evenimentele continuă în Piața Avram Iancu unde, începând cu ora 10:30, va avea loc ceremonia oficială, defilarea militară și un spectacol de artificii de zi.

Pe Bulevardul Eroilor va avea loc o reconstituire evenimente din anul 1918, în intervalul 13:00-15:00. De asemenea, pe Eroilor va exista și o zonă de photobooth, în intervalul 12:00-21:00.


La ora 15:00 va începe în Piața Unirii regalul folcloric. Vor urca pe scenă Sava Negrean-Brudașcu, Aurel Tămaș, Dinu Iancu Sălăjanu, Ana Ilca Mureșan, Maria Golban Șomlea, Maria Lobonț, Cristian Totpati, Mihaela Grindean, Mariana Sfechiș, Silviu Popa, Ansamblul folcloric Mărțișorul, Ansamblul folcloric Mugurelul.

Se aprinde iluminatul festiv

La ora 19:00 va porni iluminatului festiv și tot orașul va fi îmbrăcat în haine de sărbătoare. Nu ratăm nici în acest an concertele care ne aduc în număr cât mai mare în Piața Unirii - pe scenă vor urca Inna și Cargo.


La ora 20:00, în Piața Avram Iancu, va putea fi urmărit un spectacol unic de artificii și drone, creat special pentru Ziua Națională a României. 

CITEȘTE ȘI:

Piața Avram Iancu se transformă. Pregătiri în toi pentru 1 Decembrie, Ziua Națională a României. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter