Timp Liber

VIDEO. Cum a fost prima seară la Târgul de Crăciun? Mii de lumini, concerte și primele călătorii cu Tramvaiul Moșului

Târgul de Crăciun și-a deschis porțile vineri și va rămâne în Piața Unirii din Cluj-Napoca până în ultima zi din an.

Cum a fost prima seară la Târgul de Crăciun? FOTO: Târgul de Crăciun Cluj-Npaoca/ Facebook Cum a fost prima seară la Târgul de Crăciun? FOTO: Târgul de Crăciun Cluj-Npaoca/ Facebook

 

 


Sute de oameni au vizitat Târgul de Crăciun vineri, în ziua deschiderii oficiale. Până în 31 decembrie, kilometrul zero al Clujului rămâne un loc magic de relaxare și sărbătoare în care cei mici și mari sunt așteptați să se bucure de atmosfera Crăciunului.

 


Vineri a fost aprins iluminatul festiv în Piața Unirii, momentul simbolic fiind urmat de concertul celor de la Voltaj, care au reușit, în ciuda vremii ploioase, să îi anime pe sutele de clujeni prezenți la eveniment. 

Sâmbătă seară, trupa Direcția 5 va susține un concert pe scena din Piața Unirii, începând cu ora 20. Duminică încep Poveștile la Gura Sobei, teatrul de păpuși și va avea loc concertul Vibes live band.


În cele 44 de zile de târg, zeci de concerte vor avea loc pe scena amplasată în Piața Unirii. Vor concerta, printre alții, Iuliana Beregoi, Alexandra Ușurelu, Semnal M, Blue Ink Jazz Quartet, Vibes Live Band, Școala de muzică Rock Academy, Școala de Muzică Voltaj Academy, Școala de muzică Music Hub, Kids Sing Academy, Școala de Muzică The Beat, Timothy Kross, Incubatorul de Muzică și Incubatorul de Folclor, Zestrea Ardealului, Clubul Vedetelor (Muguri de Folclor), Florian Roșan, Gadjo Dilo, Ministar, Maria Golban Șomlea și Paula Rad. 

Lor li se vor alătura zeci de coruri și grupuri de colindători de la grădinițele, școlile și liceele din oraș.


Tramvaiul lui Moș Crăciun a pornit prin oraș

Tot vineri seară a început să circule și Tramvaiul lui Moș Crăciun și au început toate activitățile din târg.

Tramvaiul lui Moș Crăciun va circula pe toată durata târgului, între orele 16:00-18:00, pe traseul Gară-Bucium, iar în unele zile, chiar și Moșul îi va întâmpina pe cei mici. Căsuța lui Moș Crăciun vă așteaptă în vizită, tot la târg, unde puteți lăsa și scrisoarea pentru moș.


Moșul a promis că va circula și el cu tramvaiul în perioada 5-23 decembrie.

Programul de transport pentru tramvaiul lui Moș Crăciun:

  • Porniri Gară: 16:00, 17:00;
  • Porniri Bucium: 16:30, 17:30.

„Activitatea se desfășoară în preajma sărbătorilor de iarnă, din dorința de a le oferi copiilor o călătorie plină de veselie și emoție, într-o atmosferă de poveste, cu un tramvai împodobit și luminat în spiritul Crăciunului. Vestea bună este că atat Moșu’, cât și părinții cu micuții vor putea circula gratuit cu tramvaiul lui Moș Crăciun”, a anunțat CTP Cluj.

86 de căsuțe cu bunătăți și cadouri de la producători locali, caruselul, bradul împodobit, roata panoramică și poveștile la gura sobei vin să completeze decorul de poveste și să ne ofere zeci și zeci de motive să nu ratăm experiențele acestei ediții.

În plus, Radioul Răcnetul lui Rudolf va difuza cele mai frumoase piese de Crăciun și poate fi ascultat zilnic în Piața Unirii și online pe www.familiondecraciun.

Programul Târgului de Crăciun pentru următoarea săptămână

Sâmbătă, 19 noiembrie: 

  • 20:00: Direcția 5

Duminică, 20 noiembrie

  • 18:00: Povești la Gura Sobei - “Apolodor”.
  • 19:00: Teatru de păpuși “Ursul Păcălit de vulpe”
  • 20:00: concert Vibes live band

 Marți, 22 noiembrie

  •  19:00: High Velocity

Joi, 24 noiembrie

  • 18:00: Blue Ink Jazz Quartet

Vineri, 25 noiembrie

  • 19:00 - 21:00: Școala de muzică Music Hub

Sâmbătă, 26 noiembrie

  • 20:00: Școala de muzică The Beat
  • 21:00: Timothy Kross

Duminică, 27 noiembrie

  • 18:00: Povești la Gura Sobei
  • 19:00: Incubatorul de muzică, invitat special Horațiu Haiduc
  • 20:00: Incubatorul de folclor
  • 20:30 - 22:00: Zestrea Ardealului cu Diana și Ionuț Lupuț, Alexandra Vereș, Mădălina Rus, Iulia Maier și Adrian Socaciu

Energie verde la Târgul de Crăciun din Cluj

Târgul de Crăciun și Primăria Cluj-Napoca, în parteneriat cu un dezvoltator privat de proiecte solare mari, fac primii pași pentru reducerea consumului de energie în cadrul unui eveniment public, prin montarea de panouri fotvoltaice pe căsuțele existente în târg. 

Energia regenerabilă produsă astfel scade costurile târgului, care cu timpul va deveni un eveniment sustenabil din punct de vedere al eficienței energetice.

CITEȘTE ȘI:

Milioane de luminițe au fost aprinse în Piața Unirii. S-a deschis oficial Târgul de Crăciun din Cluj. VIDEO

abonare newsletter