Timp Liber

Spectacole de teatru de păpuși, la Zilele Culturale Maghiare

Artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca prezintă în aceste zile spectacole în cadrul festivalului „Zilele Culturale Maghiare la Cluj”.

Spectacole de teatru de păpuși, la Zilele Culturale Maghiare. FOTO: Teatrul Puck Spectacole de teatru de păpuși, la Zilele Culturale Maghiare. FOTO: Teatrul Puck

 

 


Trei spectacole ale Teatrului de Păpuși „Puck” vor avea reprezentații în cadrul Zilelor Culturale Maghiare din Cluj.  Toate cele trei spectacole vor avea loc pe scena Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca (str. I. I. C. Brătianu, nr. 23), iar biletul de intrare costă 10 lei. 

 


Astfel, joi, 18 august, de la orele 10 și 12, micii spectatorii sunt așteptați la spectacolul „Én vagyok Pinokkió”/„Eu sunt Pinocchio”, după Carlo Collodi, în regia lui Călin Mocanu. Nașterea și transformarea, trezirea la viață a lui Pinocchio este miracolul însuși, iar peripețiile lui reprezintă de fapt drumul simbolic al formării personalității mature și responsabile.

Distribuția este formată din actorii Balogh Dorottya, Patka Ildikó, Urmánczi Jenő, Mostis Balázs, Giriti Réka, Erdei Emese, Domokos Szabolcs.


Spectacolul se joacă în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

De asemenea, vineri, 19 septembrie, tot de la orele 10 și 12, va fi prezentat spectacolul „Plüm-Plüm kalandjai /„Aventurile lui Plüm-Plüm”, în regia Ibolyei Varga. Sunt redate două povești scrise de José Géal, ambele avându-l ca protagonist pe Plüm-Plüm. Spectacolul este plin de întâmplări neașteptate, acestea fiind prezentate cu nuanțe de umor absurd.


În distribuție: Balogh Dorottya, Giriti Réka, Erdei Emese, Domokos Szabolcs și Mostis Balázs.

Spectacolul este prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.


Totodată, sâmbătă, 20 august, de la orele 10 și 11, este programat în cadrul Zilelor Culturale Maghiare spectacolul „A brémai muzsikusok”/„Muzicanții din Bremen”, după Frații Grimm, în regia lui Rumi László. Aventura celor patru muzicieni începe, în această viziune scenică, în momentul în care se termină istoria cunoscută din poveste: personajele își povestesc peripețiile din trecut, reflectând asupra traseului pe care l-au parcurs. Istorisirile lor sunt prezentate prin cântece, iar muzica live integrează toate momentele spectacolului.

Distribuția este formată din Balogh Dorottya, Erdei Emese, Domokos Szabolcs, Kötő Áron și Mostis Balázs.

Spectacolul va fi prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Festivalul „Zilele Culturale Maghiare din Cluj” se află la cea de-a 13-a ediție și are loc între 14 și 21 august 2022. 

CITEȘTE ȘI:

Zilele Culturale Maghiare. Programul zilei de sâmbătă. Se deschide Bastionul Croitorilor!

Ultimele Stiri
abonare newsletter