Timp Liber

Accesul la Cascada Vălul Miresei, ÎNCHIS. Furtuna a dărâmat zeci de copaci din zonă - FOTO

Salvamontiștii clujeni anunță închiderea accesului la Cascada Vălul Miresei, din cauza copacilor căzuți pe traseu.

Accesul la Cascada Vălul Miresei, ÎNCHIS. FOTO: Facebook/ Salvamont Vlădeasa Cluj Accesul la Cascada Vălul Miresei, ÎNCHIS. FOTO: Facebook/ Salvamont Vlădeasa Cluj

 

 


Salvamontiștii anunță închiderea temporară a accesului la un important obiectiv turistic din județ, Cascada Vălul Miresei, după ce mai mulți copaci au fost doborâți de furtună pe traseul acesteia. În cazul copacilor care nu au fost culcați la pământ de furtună, salvatorii se așteaptă ca aceștia să cadă în următoarea perioadă, fiind puternic afectați.

 


 Furtuna a dărâmat zeci de copaci pe traseul cascadei Vălul Miresei. Foto: Facebook/ Salvamont Vlădeasa Cluj

„Din păcate trebuie să vă anunțăm că accesul la unul din obiectivele turistice, Cascada Vălul Miresei, din arealul nostru de activitate, pentru următoarea perioadă, este închis. Furtuna de săptămânile trecute a contribuit la caderea majorității copacilor din zona cascadei, iar cei rămasi în picioare sunt afectați, pe rând o să cadă toți. Chiar ieri au căzut 5-6 molizi, toți peste accesul la acest obiectiv”, au arătat salvamontiștii.

 Furtuna a dărâmat zeci de copaci pe traseul cascadei Vălul Miresei. Foto: Facebook/ Salvamont Vlădeasa Cluj

Pledoarie pentru siguranță: „Cascada Vălul Miresei rămâne tot acolo”

Salvamontiștii îi sfătuiesc pe clujeni să pună siguranța pe primul loc și să nu se aventureze spre obictivul menționat. Ei au arătat că există și alte obiective turistice în județ care merită vizitate, cu sunt Pietrele Albe, Vârful Lespezi sau Traseul Grotelor.


 Furtuna a dărâmat zeci de copaci pe traseul cascadei Vălul Miresei. Foto: Facebook/ Salvamont Vlădeasa Cluj

„Știm că este perioada concediilor, a vacanței, dar pentru siguranța dumneavoastră alegeți să o vizitați cu o altă ocazie, Cascada Vălul Miresei rămâne tot acolo. Dacă tot aveți planificată o deplasare în această zonă, avem și alte obiective turistice de interes și de o frumusețe aparte, precum Vârful Lespezi, Traseul Grotelor, Pietrele Albe, Vârful Vlădeasa, s.a.m.d. Au fost făcuți pași importanți pentru remedierea acestei situații, revenim în curând cu informații. Vă rugăm respectați recomandările noastre”, au adăugat aceștia.

CITEȘTE ȘI:

INCENDIU puternic de vegetație în județul Cluj. 1.200 mp dintr-o pepinieră, cuprinse de flăcări

abonare newsletter