Actualitate

Poftele sexuale ale clujenilor în comunism. De la generația ascunsă a homosexualilor si pedofililor din timpul lui Ceauşescu la generația bolnavilor mintal de astăzi

Înainte de 1989, individul trebuia “să corespundă” unor principii bine definite şi orice abatere de la regulă era aspru pedepsită. Nu de puţine ori, în perioada comunismului, România a fost acuzată că utilizează psihiatria ca armă politică. Homosexualii, lesbienele sau pedofilii au fost luaţi în evidenţele psihiatrilor şi etichetaţi ca suferind de “tulburări de personalitate”. „Înainte de 1989 erau și prin parcurile din Cluj persoane care se masturbau în văzul lumii și care aveau alte tendințe de perversiuni sexuale. Dar unele nu au fost la nivelul la care sunt acum”, este de părere directorul primului laborator de sănătate mintală din Cluj.

Social

Psihiatrul clujean a cărui viață bate filmul

A trecut prin ororile închisorilor comuniste, a scăpat de acolo după ani de chinuri, înfometare și bătăi, apoi a ajuns unul dintre cei mai renumiți psihiatrii din Cluj.

Actualitate

Un clujean l-a întâlnit pe torționarul Ion Ficior, in iadul de la Periprava

Clujeanul Traian Neamţu este unul din foştii deţinuţi de la Periprava, condamnat la 10 ani pentru că a vrut să îl împuşte pe Gheorghiu-Dej. La 79 de ani, îşi aminteşte de torţionarul Ion Ficior ca de "un tip de ţăran îndesat, dur, care umbla ţanţoş, cu cizmele lustruite" şi care "ştia să bată bine".

Ultimele Stiriabonare newsletter
banners