Actualitate

Rezultate EXIT-POLL - ALEGERI GERMANIA Partidul Angelei Merkel, CDU, câştigă scrutinul parlamentar. AfD, partidul de extremă-dreapta, devine a treia forţă politică

Rezultate EXIT-POLL - ALEGERI GERMANIA | Partidul Angelei Merkel, CDU, câştigă scrutinul parlamentar. AfD, partidul de extremă-dreapta, devine a treia forţă politică  sursa foto romaniatv.net
Uniunea Creştin-Democrată, formaţiunea cancelarului Angela Merkel, se clasează pe primul loc, cu 32,5%, în urma scrutinului parlamentar din Germania, fiind urmată de Partidul Social-Democrat, cu 20%, şi de Alternativă pentru Germania, cu 13,5%, conform sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.


Politică

Alegeri în Germania: Angela Merkel, în fața provocării dreptei naționaliste

Creștin-democrata Angela Merkel, favorită pentru un nou mandat de cancelar la alegerile parlamentare de duminică din Germania, și rivalul său social-democrat Martin Schulz încearcă vineri să își mobilizeze susținătorii și să îi convingă pe indeciși, pe un final de campanie tensionat din cauza avântului extremei-drepte, relatează AFP.

Politică

VIDEO. Martin Schulz răspunde unui român, la un miting electoral, privind susţinerea acordată lui Dragnea: Şi eu aş fi fost la demonstraţii!

Martin Schulz, contracandidatul Angelei Merkel la alegerile din Germania, a fost întrebat de un român, în timpul unui miting electoral, dacă îşi menţine susţinerea pentru Liviu Dragnea. Fostul preşedinte al Parlamentului European a spus: „Dacă aş fi fost la voi, şi eu aş fi fost la demonstraţii“.

Politică

Asistenții eurodeputaților, în atenția Oficiului Antifraudă

Președintele Parlamentului European a reclamat că angajații demnitarilor desfășoară activități politice, lucru interzis. Eurodeputatul clujean Daniel Buda are nu mai puțin de 11 asistenți locali, dintre care 7 desfășoară activități politice.

abonare newsletter
banners