Ştiri din Transilvania

Comuna în care nu poți construi „oricum”. Localnicii trebuie să respecte reguli stricte dacă vor să construiască o casă

O comună din Bihor este prima comună din România în care localnicii trebuie să respecte reguli stricte dacă vor să își construiască o casă, pentru a păstra stilul tradițional al locuințelor de acolo.

Comuna în care nu poți construi „oricum” / Foto: captură foto - observatornews.ro Comuna în care nu poți construi „oricum” / Foto: captură foto - observatornews.ro

 

 


În comuna Șinteu din Bihor, fațadele vopsite în culori naturale, repectarea distanței de cel puțin 50 de metri între case și limita de înălțime la locuințe sunt doar câteva dintre regulile pe care trebuie să le respecte localnicii dacă vor să-și construiască o casă, scrie observatornews.ro.

 


Aceasta este prima comună care aplică un regulament de acest fel pentru construirea unei case, pentru a păstra stilul tradițional al construcțiilor, dar și pentru a proteja zona de locuințele construite de „prost gust”, mai scrie sursa citată.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Casele din comună au fost recondiționate după tradiția din zonă. Alte case vechi au fost demolate și construcțiile s-au restructurat cu lemn vechi din zonă.


„Se propune folosirea de materiale din zonă, culorile să fie corespunzătoare cu ceea ce se găsește în mediul înconjurător acolo”, a spus Mircea Mălan, vicepreședinte CJ Bihor.

Aici comunitatea este formată în întregime din slovaci.

CITEȘTE ȘI:

Casele din Aiton, exemplu de bună practică în arhitectură: „Un model de dezvoltare armonioasă și sustenabilă a satelor” FOTO

Un palat cu turnulețe din Cluj, scos la licitație la un preț fabulos. ANAF cere peste 2 mil. de lei pentru el. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter