Ştiri din Transilvania

Țigări de contrabandă în valoare de 100.000 lei, confiscate la granița de nord. Mașină a Poliției de Frontieră, lovită de unul dintre contrabandiști

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat aproape 9.000 de pachete cu ţigări de contrabandă. O mașină a Poliţiei de Frontieră a fost avariată în urma acţiunii de prindere a persoanelor implicate în contrabandă.

Țigări de contrabandă în valoare de 100.000 lei, confiscate la granița de nord. Mașină a Poliției de Frontieră, lovită de unul dintre contrabandiști Țigări de contrabandă în valoare de 100.000 lei, confiscate la granița de nord. Mașină a Poliției de Frontieră, lovită de unul dintre contrabandiști

 

 


„Ieri, 28 decembrie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, județul Maramureș, s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 18.00, pe raza localității Valea Vișeului, județul Maramureș, polițiștii de frontieră au observat la aproximativ 500 de metri față de linia de frontieră, două persoane în timp ce transportau dintr-un imobil în construcție mai multe colete voluminoase spre două autoturisme, parcate în apropiere.


S-a procedat la interceptarea persoanelor în cauză, fiind somate să se oprească, însă cei doi bărbați nu s-au supus, au urcat în autoturisme şi au demarat în trombă. Şoferul uneia dintre maşini a acroșat autospeciala Poliției de Frontieră, rezultând doar pagube materiale. În cel mai scurt timp, echipele de intervenție au acţionat pe direcțiile de deplasare ale celor două autovehicule acestea fiind descoperite abandonate în zonă, iar în una dintre maşini au  fost observate mai multe colete cu țigări.

Au fost anunțate și autoritățile statului vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului, iar la imobilul în construcție colegii noștri au descoperit alte colete cu țigări.


S-a luat măsura conducerii autoturismelor și transportării coletelor la sediul sectorului, unde în urma inventarierii, s-a constatat că acestea conțin 8.956 pachete țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 105.000 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.


Totodată, cele două autoturisme în valoare de 30.000 lei au fost indisponibilizate la sediul Poliției de Frontieră, iar în continuare se fac cercetări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora”, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter