Ştiri din Transilvania

Sute de hectare de terenuri au fost inundate după revărsarea Crișului Alb. Un drum județean a fost închis în Arad

Un drum județean a fost închis în Arad, iar sute de hectare de terenuri au fost inundate după ce râul Crișul Alb s-a revărsat.

Sute de hectare de terenuri au fost inundate după revărsarea Crișului Alb. Un drum județean a fost închis în Arad Sute de hectare de terenuri au fost inundate după revărsarea Crișului Alb. Un drum județean a fost închis în Arad

 

 


Un drum judeţean este închis, în zona comunei Dieci, iar pe altul se circulă cu dificultate, în zona comunei Almaş, în timp ce sute de hectare de terenuri agricole au fost inundate, după revărsarea Crişului Alb din cauza precipitaţiilor abundente din ultimele zile.

 


Crişul Alb a depăşit cota de inundaţie şi s-a revărsat pe aproximativ 200 de hectare de terenuri la Almaş şi pe drumul care leagă comuna de Dieci.

„În zona Gării Almaş, râul s-a revărsat pe drum pe o lungime de circa 150 de metri. Lama de apă este de vreo 20 de centimetri, se circulă cu dificultate. Nu avem deocamdată gospodării afectate, însă avem în jur de 200 de hectare inundate”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, primarul comunei Almaş, Aurel Costea.


În comuna învecinată Dieci, apele râului au acoperit circa 150 de hectare de terenuri, dar a inundat şi DJ 708 Dieci - Revetiş, pe care nu se mai poate circula.

„Drumul judeţean a fost închis temporar, nu se poate circula din cauză că este acoperit cu apă. Avem afectat şi un podeţ, dar care nu este prea folosit în această perioadă, pentru că asigură legătura între sat şi terenurile arabile. Suntem în faza viiturii, dar sperăm că în următoarele ore vor scădea cotele râului”, a spus primarul comunei Dieci, Ştefan Galea.


Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, zona se află sub cod portocaliu hidro cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe Crişul Alb.

CITEȘTE ȘI:

COD GALBEN de INUNDAȚII pe râurile din 12 județe, inclusiv Cluj

Prognoza meteo de Revelion. Ce temperaturi ne așteaptă în primele zile din 2022?

Ultimele Stiri
abonare newsletter