Ştiri din Transilvania

Doi turiști, surprinși de o ursoaică pe lângă Lacu Roșu. Ce să faci când te întâlnești cu ursul?

Doi turiști care mergeau pe un traseu montan din zona Lacu Roșu s-au întâlnit cu o ursoaică. Aceștia au cerut ajutorul jandarmilor.

Doi turiști, surprinși de o ursoaică pe lângă Lacu Roșu. Ce să faci când te întâlnești cu ursul? Doi turiști, surprinși de o ursoaică pe lângă Lacu Roșu. Ce să faci când te întâlnești cu ursul?

 

 


Doi turişti care se aflau, miercuri, pe un traseu montan din zona staţiunii Lacu Roşu s-au întâlnit cu o ursoiacă cu pui şi au cerut ajutor la numărul de urgenţă 112.

 


Jandarmii i-au sfătuit să se retragă şi să lase în urma lor alimente pentru a distrage atenţia animalelor, în vreme ce un echipaj de jandarmi montani a plecat pentru a-i recupera.

„Doi turişti din Bucureşti au observat la 50 de metri de Vârful Suhardul Mic, din apropierea staţiunii Lacu Roşu o ursoaică cu pui. Jandarmul aflat în serviciu la Dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita, operator la SNUAU 112, i-a sfătuit pe aceştia să lase în urma lor alimente pe care aceştia le aveau asupra lor, astfel ca animalele sălbatice să fie atrase de acestea, iar ei să se retragă încet spre staţiune, în întâmpinarea lor plecând un echipaj de jandarmi montani. Turiştii au urmat sfaturile primite, iar la scurt timp s-au întâlnit cu jandarmii care i-au coborât în siguranţă la maşina aflată în parcare”, a informat IJJ Harghita.


Ce trebuie să faci când te întâlnești cu ursul?

În timpul coborârii, a fost întors din drum şi un bărbat în vârstă care dorea să ajungă tot pe vârful Suhardul Mic.

Jandarmii le recomandă celor care sunt martorii unor astfel de situaţii să sune la numărul 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.


Sursa citată a mai informat că, de la începutul anului, au fost primite aproape 490 de apeluri la dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita, prin intermediul numărului de urgenţă 112, care au necesitat intervenţia unor echipaje, fie formate doar din jandarmi, fie din jandarm şi poliţist.

În cursul zilei de miercuri, un cioban de 63 ani a ajuns la spital cu plăgi muşcate la abdomen şi la un brat, după ce a fost atacat de un urs, la o stână din apropierea comunei Frumoasa. 

CITEȘTE ȘI:

POZA ZILEI. Iernile de altădată de la Cluj. Vizitii între curse, în Piața Unirii, acoperită de zăpadă

Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul la munte? Recomandări de la salvamontiști

Ultimele Stiri
abonare newsletter