Ştiri din Transilvania

Cele mai PERICULOASE ceaiuri pentru organism. Consumate în exces provoacă probleme serioase de sănătate

Ceaiurile sunt considerate ca fiind printre cele mai sănătoase bături. Chiar și așa, mulți nu știu că ceaiurile din plante, consumate mai ales în exces, pot avea efecte secundare nedorite.

 

 


Deși sunt făcute din plante, câteva ceaiuri pot provoca diverse neplăceri, iar unele nu sunt recomandate pentru a fi consumate deloc, în special în cazul femeilor însărcinate ori a celor care alăptează.

 


Iată trei ceaiuri care pot fi dăunătoare pentru organsimul uman:

Ceaiul de mentă este interzis celor cu ulcer

Ceaiul de mentă are efecte pozitive în mod normal, însă nu este recomandat pentru oamenii care suferă de constipație. De asemenea, se recomandă evitarea ceaiului de mentă pentru persoanele care au ulcer gastric ori pentru femeile gravide și cele care alăptează.


Ceaiul verde provoacă insomnie și agitație

Ceaiul verde este adesea consumat în special de persoanele care vor să piardă din greutate, însă trebuie ținut cont de faptul că atunci când este consumat în cantități mari irită stomacul.

Totodată, persoanele care prezintă risc de osteoporoză ar trebui să evite ceaiul verde, acesta având efecte nocive din cauza faptului că reduce densitatea minerală osoasă.


Ceaiul verde conține cafeină, iar dacă este consumat în exces provoacă insomnie și agitație.

Ceaiul de mușețel este interzis copiilor sub 7 ani

Ceaiul de mușețel este considerat printre cele mai sănătoase ceaiuri. Ce nu știe majoritatea oamenilor este faptul că provoacă subțierea sângelui și crește riscul de hemoragii pentru cei care au probleme cu coagularea sângelui.


De asemenea, nu este indicat copiilor sub 7 ani, având un efect de calmarea prea puternic.

Persoanele care se află în una dintre aceste situații și totuși îți doresc să consume ceai, se recomandă să îl bea pe cel de fructe, evitându-le pe cele din plante.

CITEȘTE ȘI:

Conserve toxice: Ce se întâmplă în corpul tău când mânânci din conserve

Ultimele Stiri
abonare newsletter