Ştiri din Transilvania

Cel mai sănătos aliment, ușor de găsit în magazine. Are beneficii incredibile pentru sănătate

Cel mai sănătos aliment din lume este unul ușor de găsit și poate să fie o adevărată minune pentru sănătatea ta.

 

Cel mai sănătos aliment din lume este curmala, un fruct ușor de procurat. Curmalele reprezintă fructele unui tip de palmier din Orientul Mijlociu, Phoenix Dactylilfera și se găsește în foarte multe magazine. 


 

Curmalele, cele mai sănătoase alimente din lume, sunt utilizate de mii de ani ca alimente de bază pentru oamenii care trăiesc în apropierea lor, în Orientul Mijlociu. Vechii egipteni chiar făceau vin din curmale, datorită faptului că sunt răspândite peste tot. 


Producția de curmale ajunge la aproape nouă milioane de tone anual în prezent, la nivel internațional. Frunzele celui mai sănătos aliment, frunzele curmalelor, pot fi folosite și pe post de legume.

Cel mai sănătos aliment din lume are mai multe soiuri. Curmalele pot fi Medjool (din Maroc), Deglet Noor (cultivate în deșertul algerian) sau Ajwa (cultivat în Medina, un oraș arab).


Cel mai sănătos aliment. Beneficii miraculoase pentru sănătate

Cel mai sănătos aliment din lume acoperă o gamă extrem de largă de valori nutriționale. Curmalele aduc beneficii în prevenția aproape oricărei boli. Din acest motiv sunt considerate cele mai sănătoase alimente.

Curmalele reprezintă o sursă excelentă de fier, opresc diareea și constituie un remediu natural pentru constipație. Pe lângă toate acestea, cel mai sănătos aliment din lume, curmala, regleează greutatea corpului, menține inima sănătoasă și poate reduce chiar și tensiunea arterială. 
 
Potrivit unui studiu aparut in publicatia Nutrients(3), fibrele din curmale încetinesc procesul digestiv. Ele au un efect benefic asupra nivelului de zahăr din sânge, în special după mesele bogate în zaharuri. Este unul dintre motivele pentru care curmalele au un indice glicemic redus. Cel mai sănătos aliment este considerat și unul dintre cei mai sănătoși îndulcitori naturali și este folosit în multe rețete ca înlocuitor al zahărului.


Alte beneficii: contribuie la sănătatea sistemului nervos, ajută la întărirea sistemului osos, te ajută să scapi de mahmureală, este recomandat în cazul femeilor însărcinate.

CITEȘTE ȘI:


Cele mai toxice mezeluri din magazin! Alimentele nocive care ne pun sănătatea în pericol

 

Fructul care îngrașă cel mai mult. Mulți oameni fac greșeala de a-l introduce în dietă

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter