Ştiri din Transilvania

Cel mai modern ștrand din Apuseni. Unde se refugiază clujenii într-o zi caniculară?

Cel mai modern ștrand din Apuseni, cu numeroase facilități, este deseori vizitat de clujeni, fiind descris ca o „oază de liniște”, perfect pentru zilele cu temperaturi caniculare.

 

 


Este vorba de ștrandul Baia de Arieș, unde merg vizitatorii județului Alba, clujenii și sibienii pentru a se relaxa și a face o baie pe cinste.

 


Un lucru care aduce beneficii majore acestui ștrand este sistemul de încălzire al apei, ce ajută și mediul înconjurător. Acesta este format din 40 de panouri solare ce formează agent termic pentru a încălzi apa.

Zona pitorească în care este amplasat ștrandul este una foarte bine aleasă. Natura din jur ajută la conturarea unei atmosfere de vis, pentru 300 de persoane. 


Ștrandul leste deschis în fiecare zi între orele 10:00 - 20:00, iar tariful pentru adulți este de 10 lei pe zi, în timp ce cel pentru copii și pensionari e de 5 lei.

Piscine și ștranduri din oraș și din împrejurimi

Aqua Park Florești


Situat la ieșirea din Cluj spre comuna Florești, în cadrul Pensiunii Casa Zânelor, Aqua Park Florești are o  piscină pentru adulți de 1,5 m adâncime, cu vârtejuri și hidromasaj,  două topogane de 70 m și 115 m pentru amatorii de adrenalină, bazine pentru copii cu jocuri de apă. Pe lângă bazine și piscine clujenii se pot relaxa la terasa cu o capacitate de 200 de locuitori.

Cei care sosesc  cu mașinile personale nu trebuie să își facă griji pentru locul de parcare deoarece li se pune la dispoziție parcare supravegheată cu capacitatea de 250 de locuri.


Orar: luni-duminică 10-20

Tarife: adulți - 40 de lei, copii - 30 de lei, copii sub 3 ani - intrarea gratuită

Parcul Balnear Toroc Dej

Amplasat în Ocna Dej, la 3 km de centrul municipiului Dej şi 60 km de Cluj Napoca, Parcul Balnear Toroc este o oază de relaxare şi tratament. Amplasată pe Dealul Cabdicului și construită în jurul lacului sărat, format în urma surpării unei mine de sare, baza de agrement se întinde pe o suprafaţă de 40.000 de mp pătrați. Serviciile care puse la dispoziție sunt următoarele:

În pavilionul acoperit:

- piscină incălzită,
- saună cu cromoterapie,
- jacuzzi și căzi de masaj cu apă hipersalină naturală, adusă din lacul sărat şi ulterior incălzită.

În partea exterioară :

- lac de apă sărată cu o suprafață de 1600 mp,
- piscina pentru adulți 700 mp, adâncime 1,5 m,
- piscină pentru copii 100 mp, adâncime 0,5 m
- piscină cu apă sărată 90 mp, adâncime 0,80 m.
- 4 tobogane acvatice
- plajă de nisip
- teren de fotbal acoperit ( 150 lei / oră sau abonament 400 lei  / 4 ore )
- teren de tenis ( 40 lei  / oră sau abonament 120 lei / 4 ore)
- spații comerciale.

Orar: luni 12-20, marți-duminică 9-20

Tarife: tichet de bază de sezon - 25 de lei

Acest tichet include accesul pe plajă, acces în lacul sărat Toroc, acces la dușuri, toalete și garderobe pentru schimb, acces piscine exterioare, cu excepția celei pentru tobogane, acces nelimitat la toboganele acvative în perioada de perioada de funcționare a acestora.

Băile Cojocna

Ieșind din Cluj-Napoca, la doar 25 km distanță se află comuna Cojocna. Aflată la o altitudine de 340 m, ocupă un spațiu care era destinat exploatărilor de sare, în perioada ocupației romane. Băile sărate Cojocna pun la dispoziția clienților un restaurant unde pot servi masa, bucurându-se atât de Meniul Zilei, cât și de o cafea, ceai sau alte băuturi răcoritoare. Pe lângă lacurile cu apă sărată, cu proprietăți terapeutice, Băile Cojocna oferă și posibilitatea practicării de activități sportive, având două terenuri de tenis și două terenuri artificiale de fotbal.

Orar: luni-duminică 8-21

Tarife: intrarea pentru adulți - 20 lei, pentru copii între 3-10 ani - 15 lei, parcarea - 10 lei, șezlong – 10 lei.

Oxygen Pool&Lounge

Situat în comuna Feleacu, la 11 km de Cluj-Napoca. Locația se află la liziera pădurii, un loc ideal pentru iubitorii de natură, cu o priveliște deosebită, și dispune de un bazin cu apă încălzită, zonă VIP cu bar propriu și un lounge bar generos. Tariful diferă în funcție de zona în care preferați să stați și de momentul săptămânii în care alegeți să-i vizitați.

Orar: luni-vineri 10-19; sâmbătă-duminică 9-19

Tarif: adult - 100 de lei; copii - 50 de lei.

CITEȘTE ȘI:

Unde poți „fugi” de caniculă, la Cluj? Piscine și ștranduri din oraș și din împrejurimi

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter