Ştiri din Transilvania

COD PORTOCALIU de vijelii și ploi în Cluj!

Cod portocaliu de ploi și vijelii în Cluj și în mai multe județe din Transilvania, valabil până sâmbătă.

 

 


Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de precipitaţii, vijelie puternică şi grindină pentru mai multe județe din Transilvania, dintre care și în Cluj, valabilă de vineri, ora 14:00, până sâmbătă, ora 6:00.

 


De asemenea, s-a emis şi o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru toată ţara, valabilă de vineri, ora 12:00, până sâmbătă, ora 23:00.

Cod portocaliu de vijeli în Cluj!

Conform avertizării Cod portocaliu va fi în Transilvania. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80-100 km/h, frecvente descărcări electrice şi grindină de medii şi mari dimensiuni. Aversele vor fi torenţiale, iar cantităţile de apă vor depăşi local 35-50 l/mp şi izolat, îndeosebi în vest, centru şi la munte, 70 l/mp.


Judeţele vizate sunt: Mehedinţi, Sibiu, Alba, Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Hunedoara, Timiş şi Caraş-Severin.

De asemenea, de vineri după-amiaza până sâmbătă noapte, instabilitatea atmosferică se va accentua şi se va extinde astfel încât în toate regiunile vor fi perioade cu vijelii, averse torenţiale, descărcări electrice şi grindină. În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor depăşi local 20-40 l/mp.

Pe de altă parte, ANM menţine atenţionarea Cod galben de căldură şi disconfort termic pe parcursul zilei de vineri, pentru toată ţara. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii extinse pragul critic de 80 de unităţi şi local va fi caniculă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter