Ştiri din Transilvania

FOTO. Proiectele de arhitectură rurală de calitate, tot mai des întâlnite în Cluj

În ultima perioadă, mai multe proiecte de case din zona rurală a Clujului au atras atenția arhitectului-șef al județului care le prezintă ca fiind „arhitectură rurală de calitate”

 

 


Un proiect de casă din localitatea Sâncraiu prezintă o arhitectură rural de calitate, a remarcat arhitectul-șef al județului Cluj, Claduiu Sălanță. El a explicat că o arhitectură rurală de calitate este aceea care nu iese prea tare în evidență și este destul de modestă.

 


Proiectul casei din Sâncraiu este unul modern, dar care are mici elemente din arhitectura rurală. Este o casă mica, simplă și foarte luminoasă.

„Zilele trecute eram întrebat: ce înseamnă pentru mine arhitectură rurală de calitate? Cred că cel mai bun răspuns pe care-l pot da este că reprezintă o arhitectură de bun simț. O arhitectură care înțelege contextul și încearcă să se încadreze cât mai armonios posibil în acesta. O arhitectură care nu încearcă să epateze și să iasă în evidență într-un mod neplăcut. O arhitectură care să încânte privirea.


"Creaţia arhitecturală este menită să organizeze funcţional şi estetic spaţiul construit, având obligaţia de a-l insera armonios în mediul înconjurător, în respectul peisajelor naturale şi al patrimoniului imobiliar."

Locuință în localitatea Sâncraiu, comuna Sâncraiu, județul Cluj”, a scris pe Facebook arhitectul-șef al județului Cluj, Claudiu Salanță.


Arhitectură rurală în Cluj

Nu este prima casă care este lăudată de arhitectul-șef al județului Cluj. El a mai lăudat o casă din Mărișel, felicitând oamenilor care au reușit să creeze acea arhitectură. De asemenea, o altă casă lăudată este cea din Aghireșu, care la fel prezintă un proiect de casă foarte modern, dar simplu în același timp.

CITEȘTE ȘI:


FOTO. Casă din Mărișel, dată exemplu de arhitectul județului. Salanță: „Se poate și arhitectură rurală de calitate!”

abonare newsletter