Ştiri din Transilvania

O campanie de reciclare începe în Florești. Primar: „Aduceți bateriile uzate și vă premiem pe TOȚI”

O campanie de reciclare a bateriile uzate începe în comuna Florești peste câteva zile. Primarul Bogdan Pivariu i-a anunțat pe cetățeni că vor fi premiați dacă participă cu bateriile pe care au reușit să le colecteze.

 

 


Campania este intitulată ECOmuna Florești și are loc de Ziua Globală a Reciclării, pe 18 martie, joi, între orele 17:00-19:00, în parcul Poligon.

 


Primarul comunei îi invită pe cetățeni să participe în număr cât mai mare: „Aduceți bateriile uzate pe cale ați reușit să le colectați și noi vă premiem pe TOȚI. Se va face și un clasament bazat pe numărul de baterii aduse de fiecare persoană înscrisă”, a anunțat Bogdan Pivariu.

Bateriile uzate, printre cele mai periculoase deșeuri

Campania ECOmuna Florești are ca scop colectarea bateriilor uzate (mici), fiindcă acestea se numără printre cele mai periculoase gunoaie. Aceste baterii pot să cauzeze explozii sau poluare pe termen foarte lung - 50 de ani.


Bogdan Pivariu a evidențiat faptul că resursele naturale, din pământ, sunt esențiale pentru ca viețuitoarele să supraviețuiască, dar și să se dezvolte.

„Multe resurse sunt limitate și de aceea este important să le conservăm. Altele se regenerează dar, de cele mai multe ori, au nevoie de niște condiții pentru a se întâmpla acest lucru. Abuzul continuu al omului față de mediu, prin gestionarea ineficientă a resurselor și deșeurilor, nu face decât să afecteze inclusiv potențialul regenerativ al unor resurse care ar avea această capacitate”, a mai spus primarul comunei Florești.


Concurs de reciclare, recompensat cu premii

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, încearcă să îi atragă pe cetățeni cât mai mult spre reciclare. El organizează chiar și un concurs de reciclare în urma căruia câștigătorii vor fi recompensați cu diverse premii: „Cei mai harnici dintre cei harnici, vor primi premii ceva mai consistente, iar echipa noastră va fi mai mult decât bucuroasă, să vi le aducă acasă chiar în seara concursului”, a menționat Pivariu.

Câștigătorii concursului de reciclare din cadrul campaniei ECOmuna Florești vor fi anunțați pe Facebook, în aceeași zi, la ora 20:00.


Primarul din Florești a susținut că această inițiativă se desfășoară cu scopul de a duce comuna spre o zonă cât mai verde, cu multe soluții ecologice.

„Campania ECOmuna Florești, se va lansa de Ziua Globală a Reciclării, fiind un prim pas pe care organizația noastră îl face spre concretizarea unei viziuni strategice integrate care să conducă la conștientizarea populației și conturarea unor obiceiuri sănătoase privind gestionarea deșeurilor. Ne dorim o comună verde, cu cât mai multe soluții ecologice implementate, soluții care trebuie să fie un efort al fiecăruia dintre noi”, a anunțat Bogdan Pivariu.

CITEȘTE ȘI:

Românii vor plăti 50 de bani pentru fiecare ambalaj cumpărat. Cum își pot recupera banii?

 

Plasticul trebuie să dispară! Românii care vor cumpăra PET-uri din magazine vor primi banii înapoi!

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter