Ştiri din Transilvania

Caprioară, surprinsă pe Valea Arieșului! S-a lăsat filmată și mângâiată de trecători. VIDEO

O căprioară a fost surpinsă de niște trecători pe Valea Arieșului. Animalul s-a lăsat „răsfățat” de aceștia și chiar a stat la o „ședință foto”.


 

Mai mulți trecători au întâlnit pe drum, pe Valea Arieșului, la limita dintre județele Cluj și Alba, o căprioară care i-a lăsat să îi facă poze, să o filmeze și mângâie.


 

Căprioara chiar i-a „ademenit” pe oameni. A stat pe marginea drumului, așteptând să vină oamenii ca să îi dea de mâncare.


O filmare cu această căprioară a ajuns pe rețelele de socializare și a devenit faimoasă. Postarea a primit aproape 200 de comentarii și peste 1.500 de reacții.  


Mai multe căprioare, surprinse în Parcul Natural Apuseni

Mai multe căprioare au fost surprinse de camerele de supraveghere în mai multe păduri din Parcul Natural Apuseni, care are o suprafață de 76.064 de hectare.

Acesta este situat în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba.


„Frumusețe și gingășie în pădurile Parcului Natural Apuseni. Imaginile frumoase cu mai multe căprioare au fost filmate de camerele de monitorizare a faunei instalate de specialiștii Romsilva în câteva păduri din Parcul Natural Apuseni. Se poate observa în imagini cum coloritul blănii din această perioadă ajută căprioarele să se camufleze mai bine în păduri, pentru a se feri de prădători”, a postat Regia Nationala a Padurilor - Romsilva pe Facebook, alături de un videoclip cu animalele.


Căprioara se hrănește cu muguri, ghindă, jir și rugi de mure. În pădurile din Parcul Natural Apuseni căprioarele își pot procura hrana, pot sta la adăpost și să se bucure de liniște.

CITEȘTE ȘI:

Cum a ajuns o căprioară în Parcul Central - VIDEO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter