Ştiri din Transilvania

O echipă de salvamontiști din Cluj a salvat opt tineri, blocați în munți, într-un loc extrem de accidentat. GALERIE FOTO

O echipă formată din șapte salvamontiști din Cluj au sărit în ajutorul tinerilor blocați într-o zonă accidentată, în Cheile Dumitresei din comuna Măguri Răcătău.

salvamontistii din Cluj sar in ajutorul unor tineri, blocati in munti salvamontistii din Cluj sar in ajutorul unor tineri, blocati in munti

 

 


Salvamontiștii din Cluj au fost alertați în jurul orei 20:40, în legătură cu faptul că un grup de opt tineri a rămas blocat într-un loc extrem de accidentat.

 


 

Intervenția a durat până la miezul nopții:


„Tinerii coborau de la lacul Dumitreasa prin cheile râului cu același nume, o zonă unde nu există trasee turistice și nu au mai putut înainta din cauza terenului foarte abrupt, a săritorilor, a gheții, a copacilor căzuți și a întunericului, astfel încât au fost nevoiți să apeleze la ajutorul salvatorilor montani. O echipă formată din șapte salvamontiști s-a deplasat în zonă, i-a reperat pe tineri, i-a echipat cu hamuri și căști și, legați în coardă, i-a coborât, pe rând, până într-o zonă sigură. Acțiunea s-a finalizat la miezul nopții și niciun turist nu a necesitat îngrijiri medicale”, a explicat Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj.

Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj face din nou apel către iubitorii de drumeții să folosească doar traseele turistice marcate, pentru a nu ajunge în situații care le pot pune viața sau sănătatea în pericol.


CITEȘTE ȘI:

Salvamonștii clujeni, apel către iubitorii de munte, să „renunțe temporar la schiul de pârtie”

 


Zece salvamontiști au parcurs un drum de ȘASE ORE, pentru a salva un turist rănit în Munții Apuseni.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter