Ştiri din Transilvania

O echipă de salvamontiști din Cluj a salvat opt tineri, blocați în munți, într-un loc extrem de accidentat. GALERIE FOTO

O echipă formată din șapte salvamontiști din Cluj au sărit în ajutorul tinerilor blocați într-o zonă accidentată, în Cheile Dumitresei din comuna Măguri Răcătău.

salvamontistii din Cluj sar in ajutorul unor tineri, blocati in munti

 

 


Salvamontiștii din Cluj au fost alertați în jurul orei 20:40, în legătură cu faptul că un grup de opt tineri a rămas blocat într-un loc extrem de accidentat.

 


 

Intervenția a durat până la miezul nopții:


„Tinerii coborau de la lacul Dumitreasa prin cheile râului cu același nume, o zonă unde nu există trasee turistice și nu au mai putut înainta din cauza terenului foarte abrupt, a săritorilor, a gheții, a copacilor căzuți și a întunericului, astfel încât au fost nevoiți să apeleze la ajutorul salvatorilor montani. O echipă formată din șapte salvamontiști s-a deplasat în zonă, i-a reperat pe tineri, i-a echipat cu hamuri și căști și, legați în coardă, i-a coborât, pe rând, până într-o zonă sigură. Acțiunea s-a finalizat la miezul nopții și niciun turist nu a necesitat îngrijiri medicale”, a explicat Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj.

Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj face din nou apel către iubitorii de drumeții să folosească doar traseele turistice marcate, pentru a nu ajunge în situații care le pot pune viața sau sănătatea în pericol.


CITEȘTE ȘI:

Salvamonștii clujeni, apel către iubitorii de munte, să „renunțe temporar la schiul de pârtie”

 


Zece salvamontiști au parcurs un drum de ȘASE ORE, pentru a salva un turist rănit în Munții Apuseni.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter