Ştiri din Transilvania

Un râs a fost filmat în Valea Ierii, Cluj! Imagini extrem de rare surprinse cu telefonul

Imaginile extrem de rare din Valea Ierii, județul Cluj. Un râs a fost filmat cu telefonul de către rangeri.

 

 


Rangerii au filmat un râs în Valea Ierii din Cluj când erau pe traseul de monitorizare a habitatelor și speciilor din zonă. Specia este protejată de lege.

 


Din experiența lor, rangerii au spus că până acum au reușit să filmeze aceste animale doar prin filmări cu camerele capcană.

Râsul este cea mai mare felină sălbatică din Europa și preferă pădurile întinse cu arbori bătrâni. Un animal de acest fel poate să ajungă la 80-130 de centimetri lungime și 60-75 centimetri înălțime. Poate să cântărească până în 38 kg.


Această specie folosește desișuri și zone de regenerare pentru a se ascunde:

„La fel și arbori căzuți, grămezi de crengi și stânci, evitând terenurile deschise întinse, preferând, chiar și în timpul deplasărilor lungi, să circule de-a lungul lizierelor. Râșii vânează stând la pândă (ambuscadă), fie la înălțime, în arbori semicăzuți sau margini de stâncă, fie în desișuri sau sub crengi, încercând să se apropie de pradă, în câteva salturi. Râsul reușeșete pe o distanță de câteva zeci de metri să prindă prada, cu o mușcătură în zona gâtului”, au explicat rangerii care au surprins răsul din Valea Ierii.


CITEȘTE ȘI:

O femeie a omorât un urs după ce a încercat să ajungă la păsările din curte

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter