Ştiri din Transilvania

NOUĂ comune din județul Cluj devin „zone roșii” de infectare cu COVID19 începând de duminică

Nouă comune din județul Cluj vor funcționa după regulile scenariului roșu fiindcă au depășit pragul de 3 infectări la mia de locuitori.

NOUĂ comune din județul Cluj devin „zone roșii” de infectare cu COVID19 după ce au depășit 3 cazuri la mie NOUĂ comune din județul Cluj devin „zone roșii” de infectare cu COVID19 după ce au depășit 3 cazuri la mie

 

 


Din data de 15 noiembrie, ziua de duminică, nouă comune din județ vor intra în scenariu roșu.

 


Comunele care au depășit 3 la mie:

-Comuna Aghireșu (4.10)
-ComunaAșchileu (3.37)
-Băișoara (3.52)
-Comuna Călărași (3,36)
-Comuna  Mihai  Viteazu  (4.07)
-Comuna  Negreni  (3.89)
-Comuna  Palatca  (3.35)
-Comuna Suatu (5.17)
-Comuna Valea Ierii (4.13)

Măsurile de prevenți care se vor aplica vor fi specifice UAT-urile cu incidența de peste 3 infectări cu noul coronavirus la 1.000 de locuitori.


Măsurile care trebuie luate după ce un UAD a depășit pragul de 3 cazuri la mie

-Toate școlile trec pe scenariul 3 de funcționare - cu predare exclusiv online
-Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în toate spațiile deschise
-Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă
-Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturi alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă. SE PERMITE prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și a băuturilor alcoolice care nu se consumă în spațiile respective
-Activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar persoanelor cazate în cadrul acestor unități. SE PERMITE prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și a băuturilor alcoolice care nu se consumă în spațiile respective
-Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spații special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minim 2 metri înre mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă. Dacă sunt familii diferite și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară
-Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci
-Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocuri de noroc este interzisă.

abonare newsletter