Ştiri din Transilvania

Prima școală „smart” din România se află într-un sat din inima Transilvaniei

Cea mai modernă instituție de învățământ din țară se află în mediul rural din Transilvania și se pregătește de începerea cursurilor cu măsuri speciale și cu un sistem inteligent de acces în clădire.

Prima școală „smart” din România se află într-un sat din inima Transilvaniei Prima școală „smart” din România se află într-un sat din inima Transilvaniei

 

 


Prima școală smart din mediul rural din românia se pregătește de începerea noului an școlar cu măsuri de siguranță și un sistem inteligent de acces în clădirea unității de învățământ.

 


În această școală va fi utilizat în premieră un sistem de filtrare și dezinfectare a aerului în spațiile comune, iar personalul școlii va fi testat. Sistemul utilizat semnalează dacă un elev lipsește și conducerea unității contactează imediat familia pentru a afla cauza absenței.

Sistem inteligent pe timp de pandemie

Sistemul ia temperatura celor care intră în școală și-i semnalează pe cei care nu poartă mască de protecție. Un alt software va detecta nivelul de dioxid de carbon și va anunța când trebuie aerisită sala de clasă.


Această premieră are loc în Ciugud, județul Alba, o comună despre care s-a vorbit mult, fiind un exemplu pozitiv în România. Campioană la proiecte cu fonduri europene, comuna și-a căpătat faima de „cea mai bogată comună din România”.

Copiii interacționează cu un robot

Portarul obișnuit care trebuia să stea la intrare și să le ia temperatura copiilor a fost înlocuit de un robot la Școala gimnazială din comuna Ciugud. Astfel, triajul epidemiologic se va efectua cu ajutorul unui dispozitiv smart. dacă cineva intră în incinta clădirii fără mască, robotul detectează acest lucru și persoana este atenționată: „Vă rugăm, purtați mască!”, spune vocea robotului.


Robotul preia și din atribuțiile profesorului, strigând catalogul dimineața, iar în cazul în care un elev absentează nemotivat, conducerea școlii contactează familia acestuia.

Inteligența artificială pentru siguranța elevilor

Unitatea de învățământ este reprezentată de două lucruri: organizare strictă și inteligență artificială. Astfel, școala este pregătită pentru data de 14 septembrie când copiii se vor întoarce la școală în maximă siguranță. În prima zi, fiecare elev va găsi pe bancă un ghid clar despre ceea ce înseamnă Covid-19 și cum ar trebui să se comporte în timpul orelor de curs.


De asemenea, a fost împlementat, în premieră națională, un software care arată nivelul de dioxid de carbon din încăpere și semnalează când sala trebuie aerisită, pentru a menține mereu în clasă un aer proaspăt.

Elevii și profesorii au renunțat la cretă în urmă cu un an și de atunci învață pe table inteligente.

Realitate virtuală

Nici laboratoarele de biologie și chimie nu mai sunt ce erau odată, deoarece acum s-au transpus în realitate virtuală.

„Eu , de exemplu, fac descrierea la oră cu elevii, deschid acest material și le pot arăta copiilor și ei se pot plimba în interiorul teatrului și pot arăta ceea ce văd, pot realiza o descriere”, a explicat un profesor pentru Digi24.

Scenariile hibrid nu sunt o noutate pentru elevii din Ciugud, pentru că în trecut, gripele țineau elevii acasă:

„Și înainte erau perioadele în care gripele țineau acasă copiii. Sunt niște camere de unde se poate face transmiterea lecțiilor. Copilașul stând acasă să poată vedea ce se întâmplă în clasă”, a spus directoarea școlii.

CITEȘTE ȘI:

Predarea online are propriile reguli: elevii primesc absențe dacă nu participă la cursuri

 

Reguli controversate pentru elevi la început de an școlar

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter