Ştiri din Transilvania

Suspect de COVID-19, trimis în judecată după ce A FUGIT din spitalul unde era internat

Un bărbat de 37 de ani, din județul Buzău, riscă o pedeapsă drastică după ce a fugit din spitalul unde fusese internat.

Suspect de COVID-19, trimis în judecată după ce A FUGIT din spitalul clujean în care era internat Suspect de COVID-19, trimis în judecată după ce A FUGIT din spitalul clujean în care era internat

La data de 1 aprilie a.c., în jurul orei 14:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați despre faptul că un bărbat de 37 de ani, din județul Buzău, a părăsit unitatea medicală din municipiul Cluj-Napoca unde se afla internat, fără încuviințarea personalului medical.

Bărbatul fugar a pus pe jar polițiștii, fiind suspect de COVID-19

Potrivit IPJ Cluj, bărbatul a fost internat în cursul zilei anterioare, 31 martie a.c., pentru investigarea unor afecțiuni pulmonare. Conform medicilor, bărbatul nu a fost confirmat ca fiind infectat cu virusul SARS-CoV-2, însă i-au fost prelevate probe spre a fi analizate. Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a confirmat că rezultatul testării bărbatului fugar este negativ.


Ulterior, în data de 30 aprilie a.c., în dosarul penal cu nr. 2047/P/2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au întocmit rechizitoriul și au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a bărbatului, pentru comiterea infracțiunilor de neexecutarea sancțiunilor penale, prev. de art. 288 alin. 1 C.pen. și zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1 C.pen., ambele în condițiile art. 38 alin. 1 şi cu aplicarea art. 41 alin. 1 C.pen.

Cum a acționat bărbatul din Buzău?

În perioada 31 martie – 1 aprilie 2020, în condiţiile în care faţă de bărbat fusese dispusă anterior, prin hotărâre judecătorească definitivă, pedeapsa complementară privind interzicerea dreptului de a se afla în municipiul Cluj-Napoca, inculpatul s-ar fi aflat fără drept la Cluj-Napoca, prezentându-se la UPU Cluj și fiind internat ulterior în Clinica de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”.


Fiind internat pe secția special amenajată pentru persoanele suspecte de a fi infectate cu coronavirusul SARS-CoV-2, cu diagnosticul de internare „suspiciune SARS-CoV-2” şi având simptomatologie specifică infectării cu noul coronavirus, inculpatul nu ar fi respectat măsura de spitalizare dispusă pentru prevenirea sau combaterea bolii infectocontagioase COVID-19, ci ar fi părăsit incinta unităţii medicale, fără acordul personalului medical, prin escaladarea ferestrei salonului, după care s-a deplasat într-o direcţie necunoscută.

Unde a fost găsit bărbatul fugar?

Ulterior, bărbatul a fost prins în noaptea de 1 spre 2 aprilie, de o patrulă de jandarmi, în faţa Operei Maghiare din Cluj-Napoca. Surse judiciare au confirmat că bărbatul a fost condamnat în 10 aprilie 2019 de Judecătoria Cluj-Napoca la un an şi patru luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată. Acesta a fost liberat condiţionat din penitenciar la sfârşitul anului trecut.


CITEȘTE ȘI:

Testul pentru coronavirus poate fi făcut contracost, la Cluj. CÂT COSTĂ

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter