Ştiri din Transilvania

Ce greșești când gătești carne de miel. Secretul fripturii de miel perfecte

Greșeli mari pe care le faci fără să îți dai seama când gătești carne de miel. Secretul fripturii de miel perfecte.

Carnea de miel nu este pe placul tuturor. Pentru masa de Paste se serveste in ciorba, ca friptura, ca ingredient de baza pentru drob sau alte preparate delicioase. Altii, in schimb, evita carnea de miel, din diverse motive, si o inlocuiesc cu o carne mai putin pretentioasa: pui sau curcan.

Condimentata cu pricepere si gatita bine, carnea de piel nu va avea mirosul de care multi se feresc. Folosita in combinatiile potrivite, friptura de miel va avea un gust deosebit, nu va fi gretoasa si nici nu va cadea greu la stomac.


Care sunt greselile pe care le faci atunci cand gatesti carne de miel. Secretul fripturii de miel perfecte

1. Scoateti carnea din frigider chiar inainte de a o gati.

Si carnea de miel trebuie lasata sa ajunga la temperatura camerei inainte de a fi gatita. Asigurati-va ca s-a dezghetat (daca a fost congelata) si ca ati scos-o de la frigider cu cel putin 60-90 de minute inainte de a o pregati. Altfel, timpul de gatire va creste considerabil. In plus, riscati sa obtineti o friptura cruda la interior dar arsa la exterior.


2. Spalati carnea de miel

Carnea de miel nu se spala inainte de a fi marinata. Renumitul Radu Anton Roman avertiza de fiecare data: nu spalati carnea de miel!


Vezi care sunt principalele greseli pe care le fac multi cand vine vorba de carnea de miel. Citeste aici continuarea.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter