Ştiri din Transilvania

Jaf armat în Bistriţa. Un bărbat a intrat într-o bancă şi a furat bani

Un jaf armat a avut loc, marţi, la o bancă din municipiul Bistriţa, unde un bărbat a intrat în sediul sucursalei unei bănci şi a furat o sumă de bani, după care a fugit.

Jaf armat în Bistriţa. Un bărbat a intrat într-o bancă şi a furat bani Jaf armat în Bistriţa. Un bărbat a intrat într-o bancă şi a furat bani

Autorul jafului armat care a avut loc, marţi, la o bancă din municipiul Bistriţa, are în jur de 30 de ani, iar în momentul jafului purta ochelari de soare şi o şapcă trasă peste faţă. Jaful a fost anunţat la ora 10.27, prin serviciul 112. Bărbatul a ameninţat-o pe casiera de la un ghişeu, după care a furat o sumă de bani. Angajaţii băncii au reuşit să acţioneze butonul de panică.

Totodată, poliţiştii au fost alertaţi şi de vânzătorea unui chioşc din apropiere, care a declarat că a fost informată, la rândul ei, de o clientă a băncii. Potrivit vânzătorei, o femeie care se afla în bancă şi încerca să îşi plătească rata a venit în fugă şi i-a spus că un bărbat înarmat a intrat în sediul sucursalei şi a ameninţat o casieră să-i dea banii din seif. Clienta băncii a reuşit să fugă şi să ceară ajutorul vânzătoarei de la chioşc, care la rândul ei a sunat forţele de ordine.


Poliţiştii au instituit filtre în întreg judeţul Bistriţa-Năsăud, dar şi în judeţele limitrofe, pentru prinderea autorului jafului armat.

Suma care a fost furată din casieria băncii din Bistriţa ajunge, conform datelor furnizate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, la aproximativ 19.000 de lei. “Este vorba de o sumă de aproximativ 19.000 de lei care a fost furată. Poliţiştii bistriţeni continuă cercetările în acest caz, în colaborare cu poliţiştii din judeţele învecinate" a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, ag princ. Alexandra Veresezan.


Directorul sucursalei bancare unde s-a petrecut jaful, Manuela Vlaşin, a declarat că suma de bani furată din casierie este una nesemnificativă.

"S-a respectat protocolul în totalitate şi nu s-a ajuns la seiful băncii. În momentul în care persoana respectivă a intrat în sediul băncii, în incinta acesteia, se aflau mai mulţi clienţi şi personalul bancar. S-a respectat protocolul impus astfel de situaţii aşa că pagubele au fost minore. Suma de bani furată este nesemnificativă. În urma incidentului nimeni dintre clienţii băncii sau angajaţii acesteia nu au fost răniţi", a declarat presei directorul sucursalei bancare jefuite.

Ultimele Stiri
abonare newsletter