Ştiri din Transilvania

AB: Buget de peste 300.000 lei, aprobat de CJ Alba pentru organizarea Zilei Naţionale a României

Consilierii judeţeni din Alba au de aprobat miercuri, 19 noiembrie, cheltuirea a 312.000 de lei, din bugetul judeţului, pentru organizarea manifestărilor de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României.

Sursă foto: Ziarelive.com Sursă foto: Ziarelive.com

“Potrivit proiectului de pe ordinea de zi, se propune aprobarea Programului activităților omagiale dedicate Zilei Naționale a României – 1 Decembrie 2014 şi sumele prevăzute în în bugetul general al Județului Alba pe anul 2014 în acest sens, astfel: 120.000 lei în bugetul propriu al Județului Alba, 150.000 lei în bugetul de venituri și cheltuieli al Centrului de Cultură ”Augustin Bena”, 42.000 lei în bugetul de venituri și cheltuieli al Muzeului Național al Unirii Alba Iulia” potrivit proiectului CJ Alba.

În acest an Alba Iulia nu a primit fonduri de la Guvern pentru organizarea manifestărilor de 1 Decembrie în Capitala Marii Uniri. Pentru organizarea evenimentului “Festival de România” va contribui cu finanţare şi Consiliul Local Alba Iulia, suma suplimentată în buget fiind de până la 200.000 de lei.


În program din acest an al evenimentului sunt incluse spectacole artistice precum  “Festival de România”, dar şi Congresul Spiritualităţii Româneşti de Pretutindeni şi două simpozioane: “SMURD Alba – primii 5 ani împreună” şi “Unitate, continuitate și independență în istoria poporului roman. 96 de ani de la Marea Unire (1918-2014)”.

abonare newsletter