Ştiri din Transilvania

“Radarul pădurii” s-ar putea extinde

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, Doina Pană, a declarat sâmbătă, la Bistrița, că va propune extinderea sistemului "Radarul pădurii" și în alte domenii, principalul vizat fiind cel al balastierelor.

“Sistemul este foarte bun, va fi perfecționat în continuare și eu mă gândesc că sisteme similare pot fi implementate și în alte domenii. Din punctul meu de vedere, mă gândesc spre balastiere", a spus Doina Pană.

Ea consideră că, printr-o astfel de măsură, nu s-ar mai permite exploatări din albiile râurilor peste normele aprobate de Agenția Națională pentru Resurse Minerale.


"E un sistem care își dovedește eficacitatea și, în orice zonă în care avem semne de întrebare sau avem reclamații că lucrurile nu merg cum trebuie, ar fi benefic. Eu, pe domeniul meu, mă gândesc să mă duc și spre ape și, pentru că au existat reclamații din partea pescarilor, a ecologiștilor, a cetățenilor, mă gândesc că nu ar strica un astfel de sistem să îl încerc pentru balastiere, un sistem similar. Să se exploateze cât a aprobat Agenția Națională pentru Resurse Minerale", a declarat Doina Pană, citată de Agerpres.

Potrivit acesteia, un astfel de sistem ar putea intra în vigoare încă de anul viitor, însă este nevoie, în prealabil, de crearea unei baze de date exacte.

Etichete: doina pana
abonare newsletter