Ştiri din Transilvania

Sălaj: Secția de pediatrie din Șimleul Silvaniei, închisă în perioada concediilor din lipsă de personal

Secţia de pediatrie a Spitalului Orăşenesc din Şimleul Silvaniei, judeţul Sălaj, este închisă până la sfârşitul lunii august pentru că toți medicii pediatrii sunt în concediu.

În cadrul secţiei de pediatrie a Spitalului din Şimleul Sivaniei lucrează trei medici. Doi dintre ei sunt soţ şi soţie, astfel că şi-au programat vacanţa deodată.

Pentru că cel de-al treilea medic nu putea asigura gărzile în secţie, conducerea unităţii a decis închiderea acesteia pentru toată luna august. Aşa că şi cel de-al treilea medic a intrat în concediu.


Pacienţii vor fi nevoiţi să străbată 30 de kilometri până la cel mai apropiat spital, la Zalău.

Oficialii unităţii au anunţat că programarea pentru concedii a fost făcută la începutul anului şi pentru această măsură au avizul celor de la DSP Sălaj.


Conducerea spitalului mai spune că şi pe alte secţii există o criză de personal. La Anestezie-Terapie Intensivă lucrează un singur medic, iar unul dintre cei trei medici rezidenţi a plecat. Deficitară este şi secţia de chirurgie, unde din doi medici a rămas doar unul, după ce celalalt a primit o ofertă de lucru în Germania.

Etichete: concediu salaj
Ultimele Stiri
abonare newsletter