Ştiri din Transilvania

BISTRIȚA: Peste 100 de şefi de la Finanţe au primit preavize. Jumătate îşi caută de lucru la Cluj

Peste o sută de directori şi şefi de servicii de la Finanţele publice din Bistriţa-Năsăud şi-au pierdut funcţiile întrucât Direcţia Generală a Finanţelor Publice din judeţ a fost desfiinţată, iar jumătate din aceştia vor fi nevoiţi să îşi caute un loc de muncă la Cluj sau la Bucureşti.

Şeful Administraţiei Finanţelor Publice (AFP) Bistriţa-Năsăud, Crin Pântea, a declarat, duminică, că începând cu data de 1 august s-a desfiinţat Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud şi s-a înfiinţat AFP, astfel că 104 angajaţi din vechea instituţie - directori şi şefi de servicii - au primit preavize de 30 de zile, potrivit Mediafax.ro.

"De la 1 august, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud nu mai există. În locul ei avem Administraţia Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud. De asemenea, nu mai avem administraţii fiscale orăşeneşti. Acestea se desfiinţează, iar în locul lor apar servicii fiscale orăşeneşti care au nişte şefi de servicii. La nivelul AFP Bistriţa-Năsăud s-au dat 104 preavize directorilor şi şefilor de servicii unde s-au vacantat posturi", a explicat Pântea.


Acesta a adăugat că au primit preavize toţi directorii şi directorii adjuncţi, cu excepţia sa.

"S-a modificat schema de personal ca structură. Eu sunt singurul care am împuternicire pe funcţia de şef al Administraţiei Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud ca să putem funcţiona. (...) Dintre cei care au primit preavize, la Bistriţa vor putea munci în jur de 46 sau 47, atâtea posturi vacante sunt. Circa 20 vor putea merge la Cluj unde, de asemenea, sunt posturi vacante”, a declarat Crin Pântea.


El a adăugat că cei care au primit preavize trebuie să ia o decizie în cel mult 30 de zile de la primirea lor, să opteze pentru posturi vacante la nivelul AFP Bistriţa-Năsăud, Cluj sau Bucureşti.

"În termen de 30 de zile, cei care au primit preavize trebuie să aleagă, dar nu vor fi atât de multe posturi vacante în Bistriţa-Năsăud câte preavize s-au primit. Vor fi unele şi pentru Cluj şi chiar Bucureşti. Vom avea luni o şedinţă şi vom discuta", a spus Crin Pâtea.


Guvernul a aprobat recent cele opt sedii ale direcţiilor financiare regionale, la Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Craiova, Iaşi, Ploieşti, Bucureşti şi Galaţi.

abonare newsletter