Ştiri din Transilvania

Zeci de gospodării inundate în Bistrița-Năsăud, în urma revărsării râurilor

Pagube însemnate în Bistrița-Năsăud, după ce râurile din județ au ieșit din matcă. Mai multe gospodării au fost inundate, iar drumurile au fost acoperite de ape.

Locuințe inundate în urma revărsării apelor, în Bistrița-Năsăud/Foto: ISU Bistrița-Năsăud Locuințe inundate în urma revărsării apelor, în Bistrița-Năsăud/Foto: ISU Bistrița-Năsăud

 

 


Precipitaţiile abundente şi topirea zăpezii au condus la inundaţii, vineri seara, în comunele Maieru şi Măgura Ilvei din judeţul Bistriţa-Năsăud, zonă aflată sub Cod roşu hidrologic.

 


Pompierii militari au intervenit cu motopompe pentru evacuarea apei din localitatea Maieru, unde, în zona Valea Caselor, au fost inundate şase gospodării, şi pe raza localităţii Anieş, potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud,

La Măgura Ilvei, 15 gospodării au fost izolate din punct de vedere al accesului din cauza debitului crescut al râului Ilva, iar accesul în zonă pentru eventualele urgenţe medicale poate fi făcut doar pe podul feroviar.


Autorităţile din Măgura Ilvei au trimis două buldoexcavatoare pentru decolmatarea podului înfundat.

Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Teofil Cioarbă, şi şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Mihai Suciu, s-au deplasat în zonele afectate de inundaţii pentru gestionarea situaţiei şi alocarea resurselor în funcţie de evoluţia situaţiei operative.


Judeţul Bistriţa-Năsăud s-a aflat sub o avertizare hidrologică Cod roşu de scurgeri importante de pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol, pe râurile Someşul Mare, Ilva şi Rodna.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cod ROȘU de INUNDAȚII pentru mai multe râuri din Cluj. Hidrologi: „Posibile depășiri ale cotelor de pericol”

Ultimele Stiri
abonare newsletter