Ştiri din Transilvania

Delicatese inspirate din bucătăria baronului, în Meniul de Toamnă pregătit de Palatul Brukenthal Avrig (P)

Apropierea toamnei aduce o serie de noutăți în strategia de marketing și promovare implementată de reprezentanții Palatului Brukenthal Avrig.

Delicatese inspirate din bucătăria baronului, în Meniul de Toamnă pregătit de Palatul Brukenthal Avrig. Foto: Palatul Brukenthal Avrig Delicatese inspirate din bucătăria baronului, în Meniul de Toamnă pregătit de Palatul Brukenthal Avrig. Foto: Palatul Brukenthal Avrig

 

 


Se pregătesc evenimente și perioade tematice, se modifică meniul pus la dispoziția oaspeților restaurantului, se actualizează ofertele de cazare și masă sau cele pentru găzduirea unor evenimente etc., toate acestea fiind în concordanță cu ținta propusă de administratori: servicii și produse de top, chiar exclusiviste.

 


Odată cu apariția primelor frunze galbene – arămii în copacii din grădinile domeniului baroc de la Avrig, restaurantul amenajat la fosta Oranjerie va propune oaspeților, ce doresc să servească masa ori să se delecteze cu un pahar din băutura preferată, Meniul de Toamnă.

 


Chiar dacă restaurantul a avut câte un meniu dedicat acestui anotimp și în anii anteriori, de această dată lansarea noii liste cu preparatele ce pot fi servite vine cu mai multe elemente de noutate, cea mai importantă dintre acestea fiind legată de îndeplinirea unui angajament neoficial asumat încă din momentul includerii locației în Historic Cafes Route, una dintre Rutele Culturale recunoscute oficial de Consiliul Europei.

Astfel, va fi promovată o ofertă culinară istorică, gândită pentru a veni în completarea experienței trăite de turiștii ce aleg să viziteze locația și țara, printr-un program sau itinerar realizat pentru această rută culturală.


O altă noutate importantă are legătură cu preparatele ce pot fi regăsite în Meniul de Toamnă – Palatul Brukenthal Avrig, este aceea că în cuprinsul acestuia, pe lângă preparatele sau produsele deja clasice, oaspeții regăsesc mâncăruri pregătite după rețetele extrase din cărți vechi de bucate, găsite odinioară la curtea fostului Guvernator al Transilvaniei, Samuel von Brukenthal.

 


 

Delicatese inspirate din bucătăria baronului, în Meniul de Toamnă pregătit de Palatul Brukenthal Avrig. Foto: Palatul Brukenthal Avrig

„Avem această veche carte de bucate, ce cuprinde rețete sofisticate, la care puțini bucătari au acces. Și mai puțini sunt bucătarii și restaurantele unde se face o muncă de documentare și reinterpretare asupra unor preparate și rețete vechi, iar noi încercăm să facem asta. Avem un grup de lucru la Palatul Brukenthal Avrig, colaborăm cu o agenție specializată în design și grafică culinară, studiem și facem probe de gătit încă de acum patru luni… Ne dorim un meniu modern, cu preparate de pe vremea baronului, reinterpretate astfel încât să corespundă contemporaneității. Bucătarii noștri fac eforturi deosebite pentru a realiza preparate clasice și istorice -reinterpretate, astfel încât să punem în aplicare obligațiile care ne revin din calitatea de membru HCR, pentru a oferi istoria vie în cadrul rutelor culturale promovate de Consiliul Europei”, menționează Mihaela Klingeis, reprezentantul Palatului Brukenthal Avrig.

Delicatese inspirate din bucătăria baronului, în Meniul de Toamnă pregătit de Palatul Brukenthal Avrig. Foto: Palatul Brukenthal Avrig

Pentru lansarea oficială a Meniului de Toamnă – Palatul Brukenthal Avrig au fost pregătite și alte activități și evenimente. Oaspeții complexului vor putea participa la curs de gătit, coordonat de bucătarii restaurantului, la o degustare de vinuri organizată în colaborare cu partenerii și colaboratorii restaurantului, la o cină tradițională cu preparate la proțap, organizată în grădină și alte surprize.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Finest Fashion Fest, în weekend la Palatul Brukenthal din Avrig

abonare newsletter