Ştiri din Transilvania

Imagini și mărturii după cutremurul din Arad: „La înmormântare a sărit mortul din sicriu, o casă e pe jumătate distrusă”

Cutremurul cu magnitudinea 5,3 pe Richter s-a înregistrat, marți seară, 6 iunie, la o adâncime de 6.3 kilometri în județul Arad. Mai multe familii s-au trezit cu casele distruse de la seism și de frica unui alt cutremur au decis să doarmă în mașini.

Case distruse în urma cutremurului/ Foto: cititor monitorulcj.ro Case distruse în urma cutremurului/ Foto: cititor monitorulcj.ro

 

 


Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter a avut loc marți seara în Arad.

 


Cutremurul s-a simțit și în Cluj-Napoca, însă în Arad a făcut prăpăd.

Un cititor monitorulcj.ro care locuiește în Zăbrani, județul Arad, a mărturisit reporterilor clipele trăite în timpul seismului care a fost urmat de replici.


„Am stat în pat la primul și m-a scuturat, așa că am ieșit la părinți să îi verific și atunci a început al doilea. Și am fugit toți afară în furtună. Eu desculță (…) La vecina a căzut jumătate de casă. A fost înmormântare aici între timp și a sărit mortul din sicriu. Noi dormim în mașină în noaptea asta. Mulți vecini au plecat în alte localități la neamuri. Înainte să înceapă cutremurul pământul urla

Se auzea un vâjâit și apoi ca și cum ar fugi o turmă de cai prin pod”, a declarat pentru monitorulcj.ro tânăra din Zăbrani. 


Case distruse în urma cutremurului/ Foto: cititor monitorulcj.ro
Case distruse în urma cutremurului/ Foto: cititor monitorulcj.ro

Pagube au fost semnalate în mai multe zone din județul Arad.

Pompierii au intervenit, marţi seară, după ce în municipiul Arad localnici de pe mai multe străzi din zona centrală au raportat că elemente de construcţie şi tencuieli au căzut de pe faţadele unor clădiri, potrivit agerpres.


Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad declară că au primit mai multe apeluri de la locuitori de pe străzi din zona centrală şi din zona arhitecturală a oraşului, cum ar fi străzile Mărăşeşti, Episcopiei, Decebal sau Lucian Blaga.

„Avem solicitări pentru degajarea unor elemente de construcţie de pe clădiri, cum ar fi tencuieli sau elemente din componenţa arhitecturală a imobilelor. Nu sunt semnalate alte incidente sau victime. De asemenea, echipaje operative au fost trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaştere în municipiu şi judeţ”, a declarat, pentru sursa citată anterior, purtătorul de cuvânt al ISU Arad, Alexandra Klein.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Încă un cutremur semnificativ la Arad, simțit la Cluj! Seism cu magnitudine de 5,3 grade, marți seara

abonare newsletter